Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Petíció az iskolák bezárásáért

Petíció az iskolák bezárásáért

Online petíció indult az iskolák bezárásáért. Az aláírók azt kérik, hogy függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában. Mint írják: a kormánynak sürgősen a tavaszihoz hasonló lépéseket kell tennie a vírus megfékezése érdekében. A petíciót már több mint 40 ezren aláírták.

Október 28-án indult az az online petíció, melyben az aláírók arra kérik a Kormányt, hogy a tavaszihoz hasonló szigorításokat vezessenek be a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében. Az szeretnék elérni, hogy az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárásával akadályozzák meg a koronavírus további terjedését.

Mint írják: a járványhelyzet jelen alakulása azt indokolja, hogy haladéktalanul szükséges lépéseket tenni a diákok, tanárok és családjaik egészségének megóvása érdekében.
A petíciót a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is támogatja, Nagy Erzsébet a Szakszervezet Országos Választmányának tagja szerint nem csak a fent említett korosztályoktól, de az alsó osztályokból és óvodákból is érkeznek hozzájuk panaszok, ezért radikális lépésre, vagyis teljes bezárásra lenne szükség minden intézményben.

– Bennünket most már folyamatosan keresnek meg szülői szervezetek, illetve magánszemélyek is, akik egyre jobban aggódnak a gyermekük és a család egészségéért. Tehát az az érv, hogy azért kell nyitva lenni az intézményeknek, hogy a gazdaság ne álljon le, illetve a szülők el tudjanak menni dolgozni, most már egyre gyengébb. Sokan tartanak a megbetegedéstől, tartanak attól, hogy valaki a családból kórházba kerül, esetleg meghal, akkor mi lesz? – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagja.

Nagy Erzsébet hozzátette: ebben a helyzetben az egészség megóvása lenne az első számú cél, azonban a jelenlegi szabályozások szerintük erre már nem alkalmasak.

Az őszi szünet alatt a kijelölt köznevelési intézményekben befejezték fertőtlenítését a Magyar Honvédség katonái. Sokan azonban úgy gondolják ez csak átmeneti megoldás volt. Nagy Erzsébet szerint a jelenlegi helyzetben több és rendszeresebb takarításra lenne szükség és nem egyszeri megoldásra.

– Ez egy abszolút látszat eljárás volt, arra volt jó, hogy lehetett mutogatni olyan képeket, hogy szkafanderbe bújt emberek fújogatnak fertőtlenítőszereket az intézményekben, amelyeknél mindannyian tudjuk, hogy egy hét alatt magától is elmúlik a vírus fertőzőképessége, tehát ilyen értelemben egy látványintézkedés volt. Egyébként folyamatos takarítás kellene, és jó volna, ha napközben lenne minél több takarító. – tette hozzá Nagy Erzsébet.

Nagy Erzsébet szerint amennyiben nem történik teljes bezárás, akkor hamarosan még többen megfertőződhetnek a különböző intézményekben és kétségessé válhat azok működése.

A petíciót adásunkig több mint 40 ezren írták alá, a legtöbb aláírás Budapestről és Debrecenből érkezett, de gyöngyösiek is képviseltetik magukat. Városunkból eddig 128 aláírás érkezett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság