Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mesterecset pályázat fiataloknak

Mesterecset pályázat fiataloknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mesterecset néven hirdetett rajzpályázatot a Magyar Államkincstár, immár 6. alkalommal. A pályázatra a szervezők két témában várnak alkotásokat „Én így fizetek 20 év múlva” és „Én így képzelem el a Babakötvényt” címmel. Jelentkezni 5-18 éves korig lehet 4 kategóriában, ebből 3 életkorhoz kötött és egy digitális. Az elektronikus úton benyújtandó alkotások beküldési határideje november 8.

Spórolok az állatokért, megtakarítás egy szebb környezetért, pénzügyek a környezet védelméért. Korábban ezekben a témákban, ilyen alkotásokat küldtek be a fiatalok a Magyar Államkincstár pályázatára. Idén ismét várják a pályaműveket rajz, festmény, fotó, kollázs, képregény, makett, digitális rajz formájában „Én így fizetek 20 év múlva” címmel.

– Itt arra gondoltunk, hogy már az elmúlt időszakban is oly sokat változott a fizetési rendszer. Engedjék el a fiatalok a fantáziájukat és mondják meg, hogy szerintük 20 év múlva milyen eszközökkel fogunk és hogyan fizetni. – mondta Dr. Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese.

A hagyományos művek életkor szerinti díjazással 3 kategóriában nyújthatók be: 5-től 8, 9-től 13 és 14-től 18 éves korig, valamint digitális művek kategóriában 5-től 18 éves korig. A másik témakör pedig az „Én így képzelem el a Babakötvényt”.

– Itt arra gondoltunk, hogy mi lenne, hogyha elektronikus jel helyett ezt a babakötvényt kinyomtatnánk. Ahhoz, hogy kinyomtassuk nyílván meg kell tervezni, hogy hogyan nézzen ki. Arra gondoltunk, hogy a gyermekek, fiatalok tervezzenek egy ilyen állampapírt, aminek az lenne a neve, hogy Babakötvény. Tehát azt szeretnénk, ha úgy tetszik, értékpapír terveket nyújtsanak be, ehhez a pályázathoz kapcsolódóan. – mondta Dr. Borbély László András.

A szakmai zsűri a legötletesebb alkotásokat díjazza, a fődíj mind a négy kategóriában 150 000 Ft értékű utalvány. A pályázatok minden esetben a www.mesterecset-palyazat.hu honlapon nyújthatóak be, a pályázati űrlap kitöltésével, november 8-ig.


Tovább az archívumra