Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Beszakadt az úttest a Pesti úton

Beszakadt az úttest a Pesti úton

Beszakadt a szennyvízberuházással érintett útszakasz a Pesti út 4. szám előtt tegnap délután. Az út kezelője azonnal intézkedett a figyelmeztető bóják kihelyezéséről, a közterület-felügyelet kollégái pedig el is kerítették a szakaszt. A kivitelező ma délelőtt már elkezdte a feltárást és a javítást. Az út megsüllyedése több autóban is kárt okozott, őket arra kérik, vegyék fel a kapcsolatot a kivitelezővel.

Bójákkal kerítették el a megsérült útszakaszt, miután beszakadt az ideiglenesen új aszfaltot kapott rész. A szennyvízberuházás már jó ideje tart a városban, nagyobb átmérőjű csövek kerültek a földbe, ám az ideiglenes aszfaltot nem volt ami megtartsa, ezért az út megsüllyedt, majd beszakadt.

Ma már a feltárást végezték a szakemberek, hogy lássák, mi volt a probléma. A pluszmunka pluszköltséget jelent, ám erre elkülönített alapja van a kivitelezőnek.

Több autóban is kár keletkezett a beszakadt úttest miatt, ezt ebben az esetben nem saját maguknak kell megtéríteniük, a kivitelező átvállalja azokat a költségeket, amelyek bizonyíthatóan emiatt keletkeztek.

– Őket arra kérjük, hogy a kivitelezővel vegyék fel a kapcsolatot, mert erre elkülönített alapjuk van az államkincstárnál. A pályázatnak feltétele, hogy a károkozásokat nekik fizetniük kell, tehát egy ilyen eseménynél, ha van jegyzőkönyv, akár közterület felügyelettől, akár rendőrségtől, akkor a kár megtérítése megtörténik a vállalkozó részéről. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A munkálatok miatt keletkezett károk felmérése érdekében a körzeti képviselő arra kéri az itt élőket, hogy jelezzék ezeket.

– Azt kértem a lakóktól, az itt élőktől, hogy jelezzék a hiányosságokat, vagy azokat a problémákat, amiket ez a beruházás okozott: kitaposott fű, otthagyott törmelék, összetört járdaszegély, leaszfaltozott zöld terület, és ezeket, pontos helyszín megjelölésével kimegyek, lefényképezem, és részletes listával kérni fogom a műszaki ellenőrtől, hogy a hibajegyzéket tüntesse föl. – mondta Dr. Szén Gabriella.

Az érintett útszakasznak legkésőbb februárig meg kell kapnia a végleges aszfaltot, a kivitelező azonban addig is megpróbálja biztosítani a zavartalan forgalmat. Amíg a javítási munkálatok zajlanak, félpályán haladhatnak az autósok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság