Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kijárási korlátozás Angliában

Kijárási korlátozás Angliában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

November 5-től országos kijárási korlátozást vezetnek be Angliában, csak meghatározott indokkal hagyhatják el otthonaikat a lakosok. A zárlat december 2-án ér véget, onnantól a kormány szándékai szerint az eddigi enyhébb rendszer lép életbe.

Kisebb gyalogosforgalom Canary Wharf-on, London keleti részén. Az üzlet-és bevásárló negyedben mindig sokan vannak, a vírus miatt azonban aki teheti, már tavasz óta otthonról dolgozik. Ahogy nálunk, Angliában is enyhítettek a korlátozásokon, azonban november 5-től ismét kijárási korlátozás lép életbe. Az üzletek bezárnak, az éttermekből ismét csak rendelni lehet, élelmiszerért, gyógyszerért lehet kimenni. Sok boltban viszont tavasz óta korlátozzák az egyidőben vásárlók létszámát.

– Ahova mi járunk, a közelben lévő üzletekbe, ki van téve az ajtóra, hogy várd meg, amíg kijön egy ember és csak akkor menj be, de nem áll senki az ajtóba, úgyhogy nem tudhatod, hogy mennyien vannak bent egyáltalán, tehát nehéz megmondani, hogy most bemehetsz, vagy nem mehetsz be. – mondta Ollé Dézi.

Csütörtöktől mindenki csak egy, vele nem egy fedél alatt lakó emberrel találkozhat közterületen is. A zárlat várhatóan december másodikáig tart, így nagyon sokan abban bíznak, hogy karácsonyra hazautazhatnak, akiknek Magyarországon él a családja.

– Azt szorgalmazzák, hogy csak akkor utazzon az ember, hogy ha ezt az üzlet megkívánja, hogy szabadság miatt utazzanak, azt nem szorgalmazzák. Annyit hallottam, hogy a Ryanair nyilatkozott, hogy ők nem fognak járatot törölni, úgyhogy egyelőre lehet utazni, de hogy ezt mennyire ellenőrzik a reptéren, azt sajnos nem tudom. – mondta Ollé Dézi.

Az Egyesült Királyságban már közel 900 ezren fertőződtek meg, a napi esetszám már többször meghaladta a 20 ezer főt. A kormány abban bízik, hogy a négy hetes korlátozás után ismét enyhíthet a szabályokon.


Tovább az archívumra