Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Péntektől a piacon is kötelező a maszk

Péntektől a piacon is kötelező a maszk

Péntektől, azaz november 6-tól a gyöngyösi piacok egész területén maszkot kell viselni – erről született döntés Gyöngyösön. A cél a járvány terjedésének megakadályozása, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján városunkban is megnövekedett a fertőzöttek száma. A szabályszegőkre helyszíni bírságot szabhatnak ki a Városrendészet ellenőrző munkatársai vagy hatósági bejelentéssel élhetnek a szankció kiszabása érdekében.

Ma még a piacon van, aki maszkban, van, aki anélkül szerzi be a szükséges alapanyagokat, ami most még nem minősül szabályszegésnek, azonban holnaptól már büntethető lesz, ha valaki nem visel maszkot a piac teljes területén.
Az új rendelkezést az önkormányzat lépteti életbe annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján a koronavírus fertőzések száma Gyöngyösön is megnövekedett.
Eszerint november 6-tól a gyöngyösi piacok teljes területén, beleértve az őstermelői részeket is, kötelező lesz a maszkviselés, valamint a lehetőség szerinti minél gyakoribb kézfertőtlenítés.
A piacokon a kereskedelmi vagy vendéglátói tevékenységet folytató üzletekben a kormányrendeletben foglaltak szerint továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.
A szigorítást a Városgondozási Zrt. Piacüzemeltetési Szabályzata is tartalmazni fogja, ennél fogva alkalmazását ellenőrzi és betartatja.
A Városrendészet munkatársai rendszeresen ellenőrzik majd a helyszínt és a maszkviselési szabályok be nem tartásáért, a Piacüzemeltetési Szabályzatban foglalt egyéb jogkövetkezmények mellett, közösségi együttélés szabályainak sérelme miatt helyszíni bírságot szabhatnak ki, vagy hatósági bejelentéssel élhetnek a szankció kiszabása érdekében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság