Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Külön mozizik a család?

Külön mozizik a család?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pontosítást kér a Mozisok Országos Szövetsége az Operatív Törzstől, hiszen nincs egyértelműen leírva, hogy a mozikat is érintő új szigorítást pontosan hogyan kell értelmezni. A Magyar Közlönyben úgy fogalmaznak: két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni, ám arról nem szól a rendelet, hogy az egy háztartásból érkezők ülhetnek-e egymás mellé. Többen úgy vélik: bár nem kell bezárniuk, az új szabályokkal a kormány ellehetetleníti a mozik működését.

Ülhetünk-e a gyermekünk, házastársunk mellé a moziban vagy sem? Nem egyértelmű az új járványügyi szabály a Mozisok Országos Szövetsége szerint. Tegnap óta két ülőhelyet üresen kell hagyni a mozikban is, de azt egyelőre nem tudják, hogy az egy háztartásban élőkre is vonatkozik-e a szabály. A Szövetség ezért pontosítást kér.

– Azt gondolom, hogy egy anyuka a három éves gyerekével nem fog moziba jönni. Ha azt a választ kapjuk, hogy nem ülhetnek egymás mellé, akkor természetesen elfogadjuk. Hogy utána teszünk-e további lépéseket, nem tudom megmondani, ez majd a szövetség döntése lesz. – mondta Borsos Erika, a Mozisok Országos Szövetségének elnöke.
A büfék továbbra is nyitva tarthatnak, a maszkot is viselni kell. A gyöngyösi mozi arra kéri a nézőit, hogy online foglalják a jegyeket, ahol a rendszer már készen áll, így nem engedi az egymás mellé szóló ülőhelyeket választani.

A mozik a forgalmazók miatt is nehéz helyzetben vannak, a járvány miatt pedig az augusztus-szeptemberi időszakban 20 és 50% közötti kihasználtsággal működtek a mozik a tavalyi időszakhoz képest.

– Ez nyilván annak is betudható, hogy sokkal kevesebb új film, sokkal kevesebb közönségsiker kerül a mozikba. Ennek ellentmondott az október, amikor a Trollok második részét végre a mozik bemutathatták, itt mi azt tapasztaltuk, hogy jóval többen voltak kíváncsiak erre a filmre, jóval többen nézték meg, mint eddig bármit a nyári újranyitás óta. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A gyöngyösi moziban továbbra is rendelkezésre áll kézfertőtlenítő, maszkot is adnak annak, akinek nincs, mindent megtesznek nézőik egészségének védelme érdekében.


Tovább az archívumra