Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Közút

Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Közút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Álomút” – ezzel a címmel ismét országos rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A nyertes alkotások az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig, továbbá a legjobb rajzok készítői jövőre osztálykirándulást is nyerhetnek a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A szervezők idén elektronikus formában várják a rajzokat, melynek témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódik. A leadási határidő: 2021. január 15.

A Magyar Közút rajzpályázata évek óta nagysikerű, több ezer kreatív alkotást küldenek be a gyermekek. A tavalyi nyertes rajzok között találunk havas utat takarító hókotrót, vihar utáni útmenti növényzetgondozást, burkolatjavítási munkákat és autópálya felett áthaladó szarvast is. Idén hasonló műveket várnak a közút munkatársai.

– A pályázóktól csak annyit kérünk, hogy úttal kapcsolatos műveket küldjenek be. Várjuk azokat a rajzokat, amelyeknek a témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, az utakon dolgozókhoz, vagyis munkatársainkhoz kapcsolódik. Nagyon fontos, hogy 2021. január 15-ig várjuk elektronikus úton a jelentkezéseket. A nevezés részletei és a pályázat letölthető anyagai elérhetők a www.kozut.hu kiemelt hírei között. – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

5 kategóriában hirdetnek győzteseket: az osztály szerinti kategóriák mellett a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó gyermekeket is díjazzák, ezen kívül lesz egy közönségszavazás is a társaság hivatalos facebook oldalán.

– Nagyon fontos változás a korábbi évekhez képest, tekintettel a jelenlegi pandémiás helyzetre, egyelőre azt kérjük a pályázóktól, hogy a www.kozut.hu oldalunkon közzétett jelentkezési felületen elektronikus úton, szkennelve vagy lefotózva nyújtsák be a pályaműveiket. Bízunk benne, hogy minél hamarabb túl leszünk a pandémiás helyzeten, hiszen a kategória győztesek a pénzdíjazáson kívül az osztályok számára egy kirándulást nyerhetnek társaságunk kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába is majd. – mondta Pécsi Norbert Sándor.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin. Eredményt várhatóan márciusban hirdetnek.


Tovább az archívumra