Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Közút

Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Közút

„Álomút” – ezzel a címmel ismét országos rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A nyertes alkotások az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig, továbbá a legjobb rajzok készítői jövőre osztálykirándulást is nyerhetnek a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A szervezők idén elektronikus formában várják a rajzokat, melynek témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódik. A leadási határidő: 2021. január 15.

A Magyar Közút rajzpályázata évek óta nagysikerű, több ezer kreatív alkotást küldenek be a gyermekek. A tavalyi nyertes rajzok között találunk havas utat takarító hókotrót, vihar utáni útmenti növényzetgondozást, burkolatjavítási munkákat és autópálya felett áthaladó szarvast is. Idén hasonló műveket várnak a közút munkatársai.

– A pályázóktól csak annyit kérünk, hogy úttal kapcsolatos műveket küldjenek be. Várjuk azokat a rajzokat, amelyeknek a témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, az utakon dolgozókhoz, vagyis munkatársainkhoz kapcsolódik. Nagyon fontos, hogy 2021. január 15-ig várjuk elektronikus úton a jelentkezéseket. A nevezés részletei és a pályázat letölthető anyagai elérhetők a www.kozut.hu kiemelt hírei között. – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

5 kategóriában hirdetnek győzteseket: az osztály szerinti kategóriák mellett a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó gyermekeket is díjazzák, ezen kívül lesz egy közönségszavazás is a társaság hivatalos facebook oldalán.

– Nagyon fontos változás a korábbi évekhez képest, tekintettel a jelenlegi pandémiás helyzetre, egyelőre azt kérjük a pályázóktól, hogy a www.kozut.hu oldalunkon közzétett jelentkezési felületen elektronikus úton, szkennelve vagy lefotózva nyújtsák be a pályaműveiket. Bízunk benne, hogy minél hamarabb túl leszünk a pandémiás helyzeten, hiszen a kategória győztesek a pénzdíjazáson kívül az osztályok számára egy kirándulást nyerhetnek társaságunk kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába is majd. – mondta Pécsi Norbert Sándor.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin. Eredményt várhatóan márciusban hirdetnek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság