Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csak sportolók használhatják a sportlétesítményeket

Csak sportolók használhatják a sportlétesítményeket

Sportmérkőzéseket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni – többek között ez is szerepel a kedd éjféltől életbe lépett kormányrendeletben. A szabályozás értelmében csak versenyengedéllyel rendelkező, vagy egy sportklubnál leigazolt versenyző használhatja a sportlétesítményeket, edzés céljából. Szabadtéren az egyéni sportolás lehetséges, de az amatőr csapatsport tilos.

Szerdától csak a versenyengedéllyel rendelkező sportolók használhatják például a Dr. Csépe György Strand és Termáluszodát, valamint a Fejes András Sportcsarnokot is, a kedd éjféltől életbe lépett kormányrendelet értelmében. Az itt megtartott sportmérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők nélkül lehet megrendezni. Gyöngyösön számos sportág képviselteti magát, ezeket érinti az új rendelet, most a sportkluboktól várják azt a listát, melyen azok a sportolók szerepelnek, akik majd beléphetnek a létesítményekbe – mondta televíziónknak Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

– Akik versenyengedéllyel rendelkező sportolók és hivatalos sportklubnál leigazolt versenyzők – ők lehetnek úszók, kézilabdázók, labdarúgók, vagy röplabdások -, nekik biztosítani kell az edzés feltételeit, illetve a verseny megrendezésének feltételeit is. Egy nagyon fontos kritérium van, hogy csak zárt kapuk mögött tehetik meg. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Juhász Péter hozzátette: a rövidített és a kevesebb létszámú edzések talán még nagyobb segítséget nyújthatnának a vírusvédelem szempontjából. A szabályozás értelmében szabadtéren egyéni sportolás lehetséges. Az ügyvezető úgy véli az eddigi tapasztalatok alapján, hogy a gyöngyösiek ezt a lehetőséget igénybe is fogják venni.

– Megosztott a kérdés, mert nyílván tudunk róla – nem dughatjuk a fejünket a homokba – nem egy, nem két ember jár az Egri úti – Kömlei Károly Sporttelepre kocogni. Azt gondolom, hogy az egy személyes kocogás körbe ezzel nincs probléma, ennek lehetőségét egyébként is engedélyezi a rendelet – mondta a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Juhász Péter hozzátette: a sportlétesítményekben továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre és takarításra.


Az Aktuális napi hírei (2020-11-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság