Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több óvónőnek is pozitív a tesztje, de az ellátás biztosított

Több óvónőnek is pozitív a tesztje, de az ellátás biztosított

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyelőre nincs veszélyben az óvodai ellátás – ezt mondta Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője, viszont több intézményben van pozitív dolgozó. Jelenleg négy csoport került karanténba, hét dolgozó igazoltan fertőzött, hárman pedig tesztre, illetve annak eredményére várnak.

Csendes az óvoda környéke, az épület falain belül azonban nagy logisztikára, türelemre és szervezettségre van szükség. Itt ugyanis 2 csoport a hét végéig karanténban van, két óvónő és egy dajka tesztje lett pozitív – mondta Molnár Lászlóné, az óvodák vezetője. A Tündérkert mellett a Fecske Úti Óvoda egy csoportja is otthon van a héten, 2 óvónő és egy dajka kapta el a vírust, 1 dolgozó tesztre vár. A Jeruzsálem Úton három igazolt fertőzöttről tudni, egy munkatárs várja a teszt eredményét. A Kék Csoport holnaptól, november 23.-ig karanténban lesz. A Platán Úti oviban 1 óvónő volt érintett, ő már dolgozik. Ha valamelyik intézményben felüti a fejét a vírus, azonnal intézkednek.

– A közvetlen kolleganő és a dajka, akikkel egy csoportban vannak és a csoportba járó gyerekek, itt le kell adni a gyerekek adatait, és az óvoda kap egy értesítést, amely alapján a szülőket tájékoztatja a karantén idejének elrendeléséről. Az óvodában pedig megtörténik az alapos fertőtlenítés. – tájékoztatott Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

Egyelőre megoldott a gyermekek ellátása, viszont ha az óvónő tovább marad otthon, mint a csoportja, komoly átszervezésre lehet szükség, jelenleg minden intézményben megoldott a kicsik felügyelete.

– Itt két óvoda, aminél nagyobb számban felmerült, a Fecske és a Tündérkert óvoda, egyelőre az óvoda működése nincs veszélyben, tehát nagyon ügyesen megszervezik a napi ellátását a gyerekeknek, természetesen a pedagógiai asszisztenseket, így még a gyerekek ellátása biztosított. – mondta a vezető.

Molnár Lászlóné azt mondja, ha valahol több dolgozó kiesik a munkából, mint amennyi biztosítani tudja a gyerekek megfelelő ellátását, az EMMI rendkívüli szünetet rendelhet el. Az óvodák viszont mindent megtesznek, hogy a vírust távol tartsák, és az átfertőződéseket megelőzzék.


Tovább az archívumra