Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több óvónőnek is pozitív a tesztje, de az ellátás biztosított

Több óvónőnek is pozitív a tesztje, de az ellátás biztosított

Egyelőre nincs veszélyben az óvodai ellátás – ezt mondta Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője, viszont több intézményben van pozitív dolgozó. Jelenleg négy csoport került karanténba, hét dolgozó igazoltan fertőzött, hárman pedig tesztre, illetve annak eredményére várnak.

Csendes az óvoda környéke, az épület falain belül azonban nagy logisztikára, türelemre és szervezettségre van szükség. Itt ugyanis 2 csoport a hét végéig karanténban van, két óvónő és egy dajka tesztje lett pozitív – mondta Molnár Lászlóné, az óvodák vezetője. A Tündérkert mellett a Fecske Úti Óvoda egy csoportja is otthon van a héten, 2 óvónő és egy dajka kapta el a vírust, 1 dolgozó tesztre vár. A Jeruzsálem Úton három igazolt fertőzöttről tudni, egy munkatárs várja a teszt eredményét. A Kék Csoport holnaptól, november 23.-ig karanténban lesz. A Platán Úti oviban 1 óvónő volt érintett, ő már dolgozik. Ha valamelyik intézményben felüti a fejét a vírus, azonnal intézkednek.

– A közvetlen kolleganő és a dajka, akikkel egy csoportban vannak és a csoportba járó gyerekek, itt le kell adni a gyerekek adatait, és az óvoda kap egy értesítést, amely alapján a szülőket tájékoztatja a karantén idejének elrendeléséről. Az óvodában pedig megtörténik az alapos fertőtlenítés. – tájékoztatott Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

Egyelőre megoldott a gyermekek ellátása, viszont ha az óvónő tovább marad otthon, mint a csoportja, komoly átszervezésre lehet szükség, jelenleg minden intézményben megoldott a kicsik felügyelete.

– Itt két óvoda, aminél nagyobb számban felmerült, a Fecske és a Tündérkert óvoda, egyelőre az óvoda működése nincs veszélyben, tehát nagyon ügyesen megszervezik a napi ellátását a gyerekeknek, természetesen a pedagógiai asszisztenseket, így még a gyerekek ellátása biztosított. – mondta a vezető.

Molnár Lászlóné azt mondja, ha valahol több dolgozó kiesik a munkából, mint amennyi biztosítani tudja a gyerekek megfelelő ellátását, az EMMI rendkívüli szünetet rendelhet el. Az óvodák viszont mindent megtesznek, hogy a vírust távol tartsák, és az átfertőződéseket megelőzzék.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság