Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szociális ügyért elismerés

Szociális ügyért elismerés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pető Andrásnénak, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézmény vezetőjének adományozta idén a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért elismerést a képviselő-testület. A járványhelyzet nem csak a kitüntetés-átadó időpontját írta felül, de az ellátást is új feladatok elé állította idén.

Pető Andrásné 2006 óta segíti Gyöngyösön a szociális ellátást. Pedagógusként végzett, majd mentálhigiénés szakember lett, szakvizsgát tett pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásából. 2011-től szakmai vezetőként dolgozik Gyöngyösön. Azt mondja, ez a munka nem lehet sikeres, csak akkor, ha csapatban gondolkodnak és más szakemberekkel közösen végzik. Úgy véli, Gyöngyösön adottak a feltételek és a kórházzal is kifejezetten jó a kapcsolat, az ottani szakemberek munkája is hozzájárul a színvonalas ellátáshoz.

Az irányítása alá tartozó intézmény évente mintegy 150 klienst lát el. Az ellátást idősek és fiatalok egyaránt igénybe veszik – bár ahogy mondja, leginkább férfiak jelentkeznek.

Van, aki egészen hosszú ideig jár, de vannak olyanok is, akik csak átmeneti segítséget igényelnek.

Az idei járványügyi időszakban különösen fontos volt a pszichiátriai és szenvedélybeteggel történő kapcsolattartás. Naponta látogatta kollégáival az ellátottakat, élelemről, gyógyszerről gondoskodtak, valamint lelki támogatást nyújtottak. Ahogy fogalmaz, ebből a betegségből maradéktalanul kigyógyulni ugyan nem lehet, de a szakemberek és a támogató közeg rengeteget tehetnek a szenvedélybetegek életminőségének javításárért.


Tovább az archívumra