Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Légtisztító „örökbefogadás”

Légtisztító „örökbefogadás”

Szülői összefogással több osztálynak is légtisztító berendezést vásároltak az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Vannak azonban olyan osztályok, ahol nem tudnak beruházni egy-egy ilyen készülékre, éppen ezért a szülők arra kérik a magánszemélyeket, cégeket, hogy aki tud és szeretne segíteni a gyerekeken, támogassanak egy-egy osztályt egy ilyen eszköz megvásárlásával.

Légtisztító gépet ad át egy cég tulajdonosa az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik osztályának. A kezdeményezést a szülők indították, céljuk, hogy a gyerekek még tisztább környezetben tanuljanak.

– A 6-os iskola gyermekeiért alapítvány kuratóriumának az elnöke, Majorné Nagy Ildikó a Szülői Munka Közösség tagjainak felvetette ezt a légtisztító berendezést, hogy az osztályokban milyen jó lenne a gyerekek számára, nem csak most, hanem más esetben is, más vírusokkal szemben, hogy ezzel is tudnánk a gyermekeinket segíteni. Mindenkinek nagyon fontos a gyermekének az egészsége. – mondta 37 Medvenicz Szilvia, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola SZMK tagja.

Volt, aki osztálypénztárból, volt, aki szülői összefogással vásárolta meg a készüléket. Medvenicz Szilvia pedig még egy 3. lehetőséget is felvetett.

– Mivel ez hátrányos helyzetű iskola és vannak olyan osztályok, akik még ezt nem tudják megrendelni, arra gondoltunk Gyöngyösön cégek, vállalkozások támogathatnák, mert van egy alapítványunk a 6-os iskola gyermekeiért alapítvány, ahová kisebb-nagyobb összeggel támogathatnák vagy „osztály örökbe fogadással”. – mondta Medvenicz Szilvia.

Eddig 5 osztálynak sikerült megrendelni a készüléket. Elsőként az Aranyló Vas Kft. ajánlotta fel az 1. b osztály számára, hogy „örökbefogadja” a gépet, tehát teljes mértékben finanszírozza a berendezést. A cég egyik tulajdonosa azt mondja, hogy amikor tudomást szerzett erről, úgy gondolta, mindenképp támogatni kell a gyerekeket.

– Tudván azt, hogy alapvetően az iskolában sok hátrányos helyzetű család van, illetve az osztályban is, akik nem feltétlenül engedhetik meg azt, hogy beruházzanak ilyenre, ennek ellenére ők is önzetlenül támogatták a gyerekeket és ezek után társaimmal egyeztetve úgy gondoltuk, hogy szívesen segítenénk az osztálynak. – mondta Török Ádám, az Aranyló Vas Kft. tulajdonosa.

A cég tulajdonosa és a szülők is kérik, hogy kövessék példájukat, és aki teheti, legyen az magánszemély vagy vállalkozó, csatlakozzon a kezdeményezéshez és segítse a többi osztályt is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság