Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érintésmentesség a postán

Érintésmentesség a postán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A postai nyitvatartást a kijárási korlátozáshoz igazították, a tavasszal bevezetett érintésmentes kézbesítési módot megtartották, a védőeszközök biztosítása folyamatos, dolgozóik testhőmérsékletét minden nap ellenőrzik – közölte a Magyar Posta szóvivője televíziónkkal. Az állami cég kéri ügyfeleit, hogy mindig viseljék megfelelően maszkjaikat és részesítsék előnyben a kártyás fizetést, ezzel is védve maguk és a dolgozók egészségét.

A korlátozó intézkedések miatt több posta is bezár este 7 órakor, emellett vannak olyanok is, ahol a kapacitás és az aktuális forgalom miatt még szűkebb a nyitva tartás. Gyöngyösön az 1-es posta reggel 8 órától este 6 óráig érhető el, valamint szombaton 8-tól délig. A 2-es posta nyitvatartása változatlan. Panulin Ildikó szóvivő azt mondja, mindent megtesznek dolgozóik védelme érdekében, ezért megtartották az érintésmentes kézbesítést.

– A kontaktálást szeretnénk minimálisra csökkenteni, gyakorlatilag 0-ra, így az érintésmentes kézbesítés most azt jelenti, hogy az ügyfélnek leteszi a csomagot a kézbesítő, az ügyfél pedig előveszi a személyigazolványát, bemutatja vagy bediktálja az igazolvány számát, ezt beírja a kézbesítő az elektronikus eszközbe és ezzel átvetnek minősíti ott helyben a küldeményt, tehát nem kell hogy közel kerüljenek egymáshoz. – mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A szóvivő kéri a lakosokat, hogy ne csak a postán, de kézbesítésekkor is viseljenek maszkot, ezzel csökkentve a saját és a postai dolgozóik megfertőződésének kockázatát. A szóvivő hozzátette, hogy a karácsony előtti csomagküldési csúcsidőszakába ért a Posta, ilyenkor mintegy. 20 %-al nő a csomagok száma.

– Mi most felkészültünk arra, hogy nagyobb lesz a forgalom, gyakorlatilag most november közepétől már erős mennyiségek érkeznek a feldolgozó üzemekbe és ez az erősség, ez a nagy volumen ki fog tartani egészen karácsonyig. – mondta a szóvivő.

Az emberek többsége a fix pontokról lemondott és inkább a háznál kézbesítést választja, valamit előnyben részesítik a hazai webáruházakat a rendelések során.

– Amit látunk, hogy most őszre megint kevesebb lett a nemzetközi rendelés, hiszen mindenki inkább abban gondolkozik, hogy belföldi webáruháztól rendeljen – ott kiszámíthatóbb, hogy mikor érkezik meg az a bizonyos termék. Biztosak vagyunk abban, hogy a korlátozó intézkedések miatt többen gondolkodnak el azon, hogy rendeljenek online, ugyanakkor az is kérdés, hogy mennyire akarnak költeni az emberek karácsonykor, hiszen nem lesznek nagy összejövetelek, rendezvények. – mondta Panulin Ildikó.

A szóvivő kiemelte, a nemzetközi postai küldeményforgalomban lassulás tapasztalható, amely a küldemények kézbesítésének idejét is érintheti, így a Magyar Posta továbbra sem tudja garantálni a kézbesítési határidők betartását.


Tovább az archívumra