Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akcióban a városrendészek, áramtolvajok ellen is felléptek

Akcióban a városrendészek, áramtolvajok ellen is felléptek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kábítószergyanús készítménnyel tartóztattak fel egy személyt a Gyöngyösi Városrendészet munkatársai még pénteken. A 15 éves fiút a kijárási tilalom után ellenőrizték, ekkor kerültek elő a csomagok. A recski fiatal ellen a rendőrség eljárást indított. Emellett áramtolvajok ellen lépett fel a Városrendészet, majd az ELMŰ ÉMÁSZ. A „duránda” és a „harmadosztály” területén 25 esetben számolták fel az áramlopást.

November 20-án este itt, a gyöngyösi buszpályaudvar környékén járőröztek a Városrendészet munkatársai, amikor egy ott bóklászó fiatal fiúra lettek figyelmesek. A kijárási tilalom értelmében nem tartózkodhatott volna az utcán, így igazoltatták őt, ekkor találták meg nála a képen látható kábítószergyanús csomagokat.

– Kijárási tilalomra való tekintettel kérdőre vonták, hogy miért van még kint az utcán. Erre zavaradott választ adott az illető, ezt követően igazoltatták, majd a zsebéből több zacskó kábítószergyanús szer került elő. A kollegák értesítették a rendőrséget, addig visszatartották az intézkedés alá vont személyt. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A kiérkező rendőrök a 15 éves fiút előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ellene pedig kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indult eljárás. Ferenczy Dániel városrendészeti igazgató kiemelte: az elmúlt időszakban már a sokadik eset, amikor Városrendészet munkatársai tartóztatnak fel kábítószert birtokló személyt.
De nem csak ennél az esetnél működtek közre az igazgatóság munkatársai. Nemrégiben az ELMŰ ÉMÁSZ kezdeményezésére áramtolvajok ellen léptek fel a szakemberek. A város két részén, a „duránda” és a „harmadosztály” területén több helyen áramlevágást is végeztek, ezzel felszámolva az áramlopást.

– Az ELMŰ legalább 25 esetben végzett el áramlevágást, illetve több esetben vett fel jegyzőkönyvet annak érdekében, hogy az ÉMÁSZ megtegye a szükséges intézkedéseket, ami vagy feljelentés, vagy egyéb hatósági eljárás kezdeményezése. – mondta a városrendészeti igazgató.

Az esetekkel kapcsolatban Ferenczy Dániel hozzátette: ha bárki jogellenes cselekményt észlel, hívja a képernyőn látható telefonszámot, a városrendészeti Igazgatóság járőrszámát.


Tovább az archívumra