Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önköltséges antigén teszt kérhető jövő héttől

Önköltséges antigén teszt kérhető jövő héttől

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan önköltséges formában, de kérhetik a lakosok a tesztelést Gyöngyösön. Az önkormányzat minden héten biztosítja a helyszínt, a steril körülményeket és az emberi erőforrást ehhez. Az antigén gyorsteszt ára 12.600 forint körül lesz, és 15 percen belül eredmény is születik – számolt be róla Hiesz György mai sajtótájékoztatóján. A polgármester hozzátette: a koronavírus-védelmi alapból 16 ózongenerátort vásárolt az önkormányzat, amelyek a városi intézményekbe kerülve a levegőt fertőtlenítve segítenek megelőzni a vírus terjedését.

Molnár Lászlóné Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője és Horváth Gábor intézményirányítási igazgató is átvette azokat az ózongenerátorokat, amelyből 16 darabot vásárolt a város, hogy ezzel is segítse a vírus terjedésének megakadályozását. Vannak olyan intézmények, amelyekben már használnak adományba kapott eszközöket, ezeket pedig többek között az óvodákba, bölcsődékbe, a kistérség intézményeibe, a könyvtárba, és a városházára helyezik ki.

– Ez a gép arra jó, hogy munkaidőn kívül, amikor nem tartózkodnak személyek az adott helyen, akkor a helyiség levegőjét csírátlanítja, és ez vírusra, baktériumra egyaránt hat. Nem kell különböző vegyszeres eszközökkel és sokkal drágábban esetleg fertőtlenítés, de ez persze nem pótolja a napi többszöri fertőtlenítést. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Egy ilyen gép 50 ezer forint, és a koronavírus járványon kívül bármikor bevethető lesz például influenzaszezonban is – tette hozzá a polgármester. Hiesz György azt mondta: hosszú lecsengésű, magas fertőzöttségű időszakra számít, és mivel sokan tünetek nélkül is szeretnék teszteltetni magukat, az önkormányzat úgy döntött, minden héten lehetőséget ad erre.

– Egy antigén gyorstesztelés fog zajlani önköltséges alapon. Az önkormányzat a helyiséggel, a takarítással, a folyamatos fertőtlenítéssel, a szervezéssel, a pénzkezeléssel, számlázással, tehát a háttér megszervezésével kíván ehhez hozzájárulni, amely egyébként sokkal drágább lenne, így olyan 12600-12700 forint körüli összegért lehet tesztelni. – mondta Hiesz György.

December harmadikától minden csütörtökön reggel 9 órától, a teszt díjának előre utalása után várják a lakosokat a Visonta Úti Idősek Klubjának épületébe. A teszt eredménye 15 percen belül megjelenik, és 24 órán belül erről emailt is kapnak. Hiesz György hozzátette: ide azokat várják, akiknek nincsenek tüneteik, viszont szeretnék leteszteltetni magukat.


Tovább az archívumra