Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem enyhül a járvány

Nem enyhül a járvány

A járványhelyzet súlyosbodik, a központi intézkedések hatásai még nem érződnek – és bár Gyöngyös saját hatáskörben mindent megtett, mára a városban is áldozatokat követelt a járvány. A vírushelyzet az egészségügyi veszély mellett súlyos gazdasági következményekkel is jár. Minderről Hiesz György, Gyöngyös polgármestere beszélt Fórum című műsorunkban.

”Ezt az időt, amit elvesztegettünk, nem lehet behozni.” – ezt mondja Hiesz György a központi, november eleji kormányzati intézkedések kapcsán. A polgármester úgy véli, a tavaszihoz hasonlóan korábban be kellett volna vezetni a szigorú korlátozásokat, hogy a mostanra kialakult helyzetet elkerülhesse az ország.

Gyöngyös saját hatáskörben már a második hullám erősödése előtt intézkedett. A nagy városi rendezvényeket eltörölték, kötelezővé tették a maszkviselést a piacokon és meghozták azokat a korlátozásokat, amelyekre saját hatáskörben lehetőség volt. Mindez – az október végi adatszolgáltatásokból látható számok tükrében eredményt is hozott. Mára azonban a városban is súlyos áldozatokat követel a vírus. Fontos, hogy végre elkezdődött a szociális-és oktatási ágazatokban dolgozók tesztelése. Ebből máris látszik, hogy vannak, akik tünetmentesek, de hordozzák a vírust, őket időben ki kell szűrni, hogy megakadályozhassák a továbbfertőzést.

A városnak a veszélyhelyzet idején is működnie kell – és bár a polgármester egyszemélyben hozhat ugyan döntéseket, Hiesz György azt mondja, mindenben konzultál a képviselőkkel és kikéri a véleményüket. Hamarosan olyan fajsúlyos ügyekben kell döntéseket hozni, amelyek a város jövőjét alapjaiban is meghatározhatják – ilyen például az adók kérdése vagy a jövő évi költségvetési koncepció.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság