Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem enyhül a járvány

Nem enyhül a járvány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A járványhelyzet súlyosbodik, a központi intézkedések hatásai még nem érződnek – és bár Gyöngyös saját hatáskörben mindent megtett, mára a városban is áldozatokat követelt a járvány. A vírushelyzet az egészségügyi veszély mellett súlyos gazdasági következményekkel is jár. Minderről Hiesz György, Gyöngyös polgármestere beszélt Fórum című műsorunkban.

”Ezt az időt, amit elvesztegettünk, nem lehet behozni.” – ezt mondja Hiesz György a központi, november eleji kormányzati intézkedések kapcsán. A polgármester úgy véli, a tavaszihoz hasonlóan korábban be kellett volna vezetni a szigorú korlátozásokat, hogy a mostanra kialakult helyzetet elkerülhesse az ország.

Gyöngyös saját hatáskörben már a második hullám erősödése előtt intézkedett. A nagy városi rendezvényeket eltörölték, kötelezővé tették a maszkviselést a piacokon és meghozták azokat a korlátozásokat, amelyekre saját hatáskörben lehetőség volt. Mindez – az október végi adatszolgáltatásokból látható számok tükrében eredményt is hozott. Mára azonban a városban is súlyos áldozatokat követel a vírus. Fontos, hogy végre elkezdődött a szociális-és oktatási ágazatokban dolgozók tesztelése. Ebből máris látszik, hogy vannak, akik tünetmentesek, de hordozzák a vírust, őket időben ki kell szűrni, hogy megakadályozhassák a továbbfertőzést.

A városnak a veszélyhelyzet idején is működnie kell – és bár a polgármester egyszemélyben hozhat ugyan döntéseket, Hiesz György azt mondja, mindenben konzultál a képviselőkkel és kikéri a véleményüket. Hamarosan olyan fajsúlyos ügyekben kell döntéseket hozni, amelyek a város jövőjét alapjaiban is meghatározhatják – ilyen például az adók kérdése vagy a jövő évi költségvetési koncepció.


Tovább az archívumra