Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zajlik a tesztelés, kiszűrhetik a tünetmentes fertőzötteket

Zajlik a tesztelés, kiszűrhetik a tünetmentes fertőzötteket

Zajlanak a tesztelések az oktatási, nevelési intézményekben. Ma az Epreskert és Platán úti Tagóvoda dolgozóit szűrték. A célzott tesztelések célja a tünetmentes, de fertőzött dolgozók kiszűrése a rendszerből. A pontos eredmények péntekre várhatóak, de országosan már van olyan iskola, amit bezártak, rendkívüli szünetet vagy digitális tanrendet rendeltek el.

A szociális intézmények után megkezdődött hétfőn az oktatási nevelési intézmények dolgozóinak tesztelése is. Ma az Epreskert Úti Tagóvoda 11 dolgozóját szűrték a Debreceni Egyetem negyedéves orvostanhallgatói. Ebben az intézményben mindenki kérte a tesztet, ahogyan a Platán úti Tagóvodában dolgozó 24 munkatárs is alávetette magát az önkéntes vizsgálatnak. A vizsgálat orron keresztül levett mintából történik, aminek az eredménye negyed órán belül látható. A cél, hogy kiszűrhessék azokat, akik esetleg tünetmentesen hordozzák a vírust. Így – a teszt ismeretében azonban megelőzhető, hogy továbbadják a fertőzést.

Hétfőn 7 dolgozót teszteltek a Fecske úti Tagóvodában, csütörtökön a Katona, Mesevár és Tündérkert Óvoda dolgozói következnek, majd végül pénteken a Jeruzsálem és a Dobó úti Óvodával zárul a helyi óvodák tesztelési folyamata. Úgy tudjuk, hogy a dolgozók többsége mindenhol elvégeztette, ez alól csak a Mátrafüredi Tagóvoda kivétel, ahol nem igényelték a vizsgálatot.

Országosan egyre több az olyan iskola és óvoda ahol rendkívüli intézkedéseket kellett bevezetni a hétfő óta tartó szűrések eredményei után. Van, ahol szünetet rendeltek el vagy digitális tanrendre álltak át, mert a tanári kar nagy százaléka fertőzött volt és az oktatást helyettesítéssel sem lehetett megoldani. Az országos célzott tesztelés részletei és eredményei leghamarabb pénteken várhatóak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság