Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkezett Mindenki karácsonyfája

Megérkezett Mindenki karácsonyfája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felállították mindenki karácsonyfáját a gyöngyösi Fő téren. Az öt lakossági felajánlásból végül Ferencsik Imre Györgyné 12 méteres fenyőfájára esett a választás, ami Visontáról érkezett. A tér közepén felállított fenyőfát pénteken díszítik fel a Mátra Művelődési Központ munkatársai, Szalmási Edit dekoratőr vezetésével és a Katasztrófavédelem segítségével.

Teherautón érkezik Gyöngyös idei karácsonyfája. Hagyomány, hogy az önkormányzat minden évben felállítja a város karácsonyfáját, amely lakossági felajánlást követően kerül a Fő térre. Idén a választás egy 12 méter magas normand fenyőre esett, amit Visontáról érkezett.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy Visontán ez a fát megtaláltuk. Én azt gondolom, hogy egy nagyon szép formájú fenyőfa lesz ebben az évben Gyöngyös város Mindenki Karácsonyfája. Ferencsik Imre Györgyné Editke a felajánlója ennek a gyönyörű körülbelül 12-13 méteres fenyőfának. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója.

Évente átlagosan 5 felajánlás érkezik. A szakemberek ilyenkor terepszemlét tartanak a lehetséges helyszíneken és az esztétikumon kívül alapvető elvárás az is, hogy mennyire problémamentesen emelhető ki a kiszemelt fa az eredeti helyéről. Az idei fa Visontán a tulajdonos háza előtt állt, így csak a villamos vezetéket kellett eltávolítani a fa kivágásához és elszállításához. Ahogy ez ilyenkor szokás, komoly biztonsági intézkedések betartásával került a helyére az idei fa is, aminek a feldíszítése pénteken kezdődik, így a hétvégén már teljes pompájában tündököl Gyöngyös szívében.

– Pénteken fogjuk feldíszíteni Szalmási Edit dekoratőr irányításával, több száz dísz fog rákerülni, hiszen egy ekkora terebélyes és nagyon szép formájú fára ahhoz, hogy ez mutatós legyen, ahhoz több száz díszt kell majd felraknunk. A Mátra Művelődési Központ munkatársai fogják ebben az évben díszíteni. – tette hozzá Nagy Andrea.

Bár a karácsonyi vásár a koronavírus-járvány miatt elmarad, a látványos elemek mint a városi fénydekorációk, az élőállatos betlehem és az adventi koszorú megmaradnak és lesz gyertyagyújtás is.


Tovább az archívumra