Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oltási terv

Oltási terv

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jövő héten indulhat a regisztráció a védőoltásra – jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő elmondta: a programra levélben és interneten lehet majd regisztrálni. Az oltási tervet kidolgozták, de első körben jóval kevesebben kapnak majd oltást, mint ahány személynek szüksége lenne rá, így előbb az egészségügyi dolgozókat, majd a veszélyeztetett korúakat oltják be.

Kidolgozták az oltási terveket – ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta ma reggel a Kossuth Rádióban. A december-január környékén bevetendő oltási tervre már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztráció. Ezzel előjegyzésbe vetetheti magát az, aki kér védőoltást.

– A torlódás elkerülése végett talán már a jövő héten elindítunk egy akciót, és lehetővé tesszük minden magyar ember számára, hogy regisztráljon, előjegyzésbe vetesse magát, hogy tudjuk, hogy egyáltalán hány ember gondolkodik azon, hogy beoltassa magát. Erről ma még csak ilyen közvéleménykutatás-szerű felméréseink vannak, ez elég bizonytalan lábakon áll, erre nem lehet hagyatkozni. Elindítunk egy internetes és egy levélben történő regisztrációs lehetőséget is. – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte: az első körben érkező vakcinák esetében jóval kevesebben kapnak majd oltást, mint ahányan a várakozások szerint igényelnék. Előre veszik a védekezésben résztvevőket és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozókat – mondta a kormányfő.

A másik oltási terv az, ha van elegendő vakcina és az emberek önkéntes alapon jelentkeznek az oltásra. Erre is megvan a forgatókönyv – mondta a miniszterelnök.

– Az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk. Van az az oltási terv, ami arról szól, hogy ha van elegendő vakcina és az emberek jelentkeznek az oltásért – kizárólag szigorúan önkéntesnek kell lennie – akkor hogy fogjuk ezt megoldani. 13 ezer helyszínt jelöltünk ki, ahol majd az oltás megtörténik. Tehát a tömeges oltásnak is van egy forgatókönyve. – mondta a miniszterelnök.

A kormány 8-10 nap múlva dönt arról, milyen szabályok lesznek érvényben karácsonykor, illetve újévkor. Arra is figyelmeztetnek, ne senki tervezzen külföldi síelést, mert hazatérve szigorú ellenőrzés és karantén-szabályok várnak rájuk.

A legfrissebb adatok újabb szomorú statisztikai rekordot döntöttek meg: 135-en meghaltak, és több mint 6300 új esetet regisztráltak. Heves megyében már több mint 5000 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.


Tovább az archívumra