Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Online rendezik meg a Fiatalok az Egészséges Jövőért vetélkedőt

Online rendezik meg a Fiatalok az Egészséges Jövőért vetélkedőt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén a megszokottaktól eltérően, online formában rendezik meg a Watti testvérek a „Fiatalok az Egészséges Jövőért” című vetélkedőt. Az orvos-testvérpár által életre hívott rendezvény egyik célja, hogy a fiatal generáció egészségben eltöltött ideje hosszabb legyen, mint a mai felnőtteké. Az idei fő téma az alapvető egészségügyi ismeretek, ezzel is segítve a felnövő generáció egészségtudatosságát. Jelentkezni november 28-ig, szombatig lehet.

Tavaly még csak a selejtező volt online, most viszont a járvány miatt a Fiatalok az Egészséges Jövőért elnevezésű verseny teljes egészében digitálisan zajlik. A Watti testvérek 5 éve indították el a vetélkedőt azzal a céllal, hogy növeljék az átlagéletkort és terhet vegyenek le az egészségügyi rendszerről azáltal, hogy egészségtudatosságra nevelik a fiatalokat. Az idei verseny is hat témát dolgoz fel, az alkohol, a drog, a dohányzás káros hatásait, a szexuális úton terjedő betegségeket és az elsősegélynyújtást. Ezeken kívül idén a vetélkedő fontos részét képezik az alapvető egészségügyi ismeretek.

– Próbálunk igazából egy olyan tudást biztosítani az érkező versenyzőknek, hogy logikusan, de mégis egy alapszintű tudás birtokában el tudják különíteni, hogy egy adott esetben mikor kell például a gyógyszertárat, az orvosi rendelőt, és mikor kell például mentőt hívni és a sürgősségi osztályra bemenni. – mondta Dr. Watti Rézan, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának szakorvosjelöltje.

A mostani versenyre már annyian jelentkeztek, hogy többfordulós selejtezőre kell készülni. Dr. Watti Rézan azt mondja: sokat gondolkoztak, hogy egy ilyen gyakorlati versenyt hogyan helyezzenek át az online világba.

– Főleg az elsősegélynyújtást elég nehéz azt gondolom, mert annak pont az a lényege, hogy az ember ott legyen, akár stabil oldalfekvésbe helyezze a beteget, vagy a bizonyos kárhelyeket ellássa. Igyekszünk mindenképpen gyakorlatorientált tesztkérdéseket összeállítani a versenyzőknek. – mondta Dr. Watti Rézan.

Az országos döntőn a legjobb hat csapat vehet részt. Jelentkezni november 28-ig lehet a F.E.J. Fiatalok az Egészséges Jövőért verseny űrlapjának kitöltésével.

Mint arról már beszámoltunk, Dr. Watti Rézant Egészséghősnek is jelölték, a szakmai kategória közönségdíját pedig meg is kapta a szakorvosjelölt.


Tovább az archívumra