Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feldíszítették Gyöngyös karácsonyfáját

Feldíszítették Gyöngyös karácsonyfáját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már teljes pompájában áll Gyöngyös karácsonyfája a Fő téren. A 12 méteres normann fenyő szerdán érkezett Visontáról és összesen 700 dísz kerül rá, amelyekből több mint 300-at a művelődési ház dolgozói saját kezűleg készítettek. A katasztrófavédelem darus kocsijának segítségével helyezték fel a vadonatúj csúcsdíszt és kikerült az élőállatos betlehem is, amit mostantól bárki megnézhet a Fő téren.

Rendhagyó módon most az óvodások segítsége nélkül díszítették fel a város karácsonyfáját a Fő téren. A fa tetején látható csúcsdísz teljesen új, ezeket a bronz és aranyszínű gömbdíszeket pedig a művelődési központ dolgozói saját kezűleg készítették.

– Hungarocell golyókat csomagoltunk be fényes papírokba. Közel 2 hétig készítgettük, amikor volt pár óra szabadidőnk, így több mint 300 darab új díszt készítettünk erre a Mindenki karácsonyfájára. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója.

A magasabb ágakra a katasztrófavédelem darus kocsijáról kerültek fel a díszek, de a fa felöltöztetésében Szalmási Edit dekoratőr is segített.

– A színeket úgy döntöttük el, hogy imádjuk az aranyat – minden karácsonynak a legfontosabb színe. A rose gold az egy divatszín, tehát szeretnénk egy kicsit a divatot is követni. Tavaly volt segítségünk az óvoda, az ő díszeiket is megtartottuk, mindenféleképpen felhasználjuk idén szintén. – mondta Szalmási Edit, az Edithdekor Kft. üzletvezetője.

Az összesen 700 díszből jut a szökőkutakra és az adventi koszorúra is. A gyöngyösi állatkertből megérkeztek az állatok is és elkészült a betlehem is. Bár a Fő tér már ünnepi hangulatba öltözött, a koronavírus-járvány miatt az idei advent és karácsony azonban nem lesz olyan, mint amit megszoktunk-mondta el a polgármester.

– Úgy ünnepelni gyakorlatilag, hogy se műsor se mise, pont a karácsonyhoz kötődő semmiféle vallási, népi hagyományok felelevenítése nem történik meg. Hát most egy ilyenre sikerül a karácsony, ilyen lesz az advent, hiszen nem lesznek programok, maga a város az díszbe öltözik, a Belváros is megszépül. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Gyertyagyújtás azonban lesz, az első gyertyát most vasárnap 17 órakor gyújtja meg Barta Márton káplán atya, amit televíziónk is élőben online közvetít.


Tovább az archívumra