Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Később döntenek az ügyelet működéséről

Később döntenek az ügyelet működéséről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átgondolja a városvezetés azt a döntését, amely szerint január elsejétől 16 órában működne tovább a központi orvosi ügyelet. Ez több tízmillió forintos megtakarítást jelentene a város számára, azonban a járvány miatt túlterhelt az egészségügyi ellátórendszer, így az ügyelet kérdésére várhatóan tavasszal tér vissza a városvezetés.

„Lehet, hogy én a testülethez visszamegyek, hogy ezt a döntés annuláljuk.”
Ezt mondta Hiesz György a 24 órás központi orvosi ügyelet 16 órás működési idejének csökkentéséről Fórum című műsorunkban. Mint arról beszámoltunk, a városvezetés az adóbevétel-kiesés és a drasztikus kormányzati elvonások miatt költségcsökkentés céljából döntött úgy, hogy januártól az ügyelet 16 órában működne tovább. A háziorvosok szerint azonban ennek súlyos következményei lennének, ezért a polgármester azt mondta: tavasszal újra tárgyalnak az ügyről.

– Komoly baj lehet az alapellátásban, mert a kórház nem bírja. Itt a központi orvosi ügyeletre mentők is támaszkodnak, ha bedugultak a mentőkocsival, mert a mentő most tesztelni megy, balesethez megy, beteghez megy, van úgy, hogy orvos nincs, akkor a központi ügyelet orvosa megy ki. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Hiesz György hozzátette, ha a testület is úgy gondolja, tavasszal visszatérnek az ügyelet kérdéséhez. Ez a döntés több tízmillió forintos megtakarítást jelentene az önkormányzat számára, amely nehéz évet zár, és ennél is nehezebbre készül jövőre.

– Megvonások, Covid miatt adóbevétel kiesés – nagyon jelentős, több mint idén, a kormány folytatta, tehát nincs gépjárműadó, idegenforgalmi adó, stb, tehát itt közelíthetünk legoptimálisabb esetben az egymilliárd forintos csökkenés felé. – mondta a polgármester.

Az önkormányzat bízik a pályázati forrásokban, de tudják, hogy több, a város számára fájdalmas döntést is meg kell hozniuk a jövőben.


Tovább az archívumra