Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már hóágyúznak, felkészülnek a sípályák kialakítására

Már hóágyúznak, felkészülnek a sípályák kialakítására

Megkezdték a sípályák hóágyúzását Kékestetőn és Mátraszentistvánban is. Az üzemeltetők igyekeznek felkészülni arra, hogy beindulhasson a sí turizmus, és ezzel újra köszönthessék a téli sportok szerelmeseit.

Újra hó takarja be a kékestetői oktatópályát, egyelőre ezen még senki nem síel. Az üzemeltetők már megkezdték a pályák kialakítását, és bíznak abban, hogy ha ezek elkészülnek, akkor a téli sport szerelmesei ellátogatnak Kékestetőre.

– December első napjával beköszöntött a hideg is és ez által alkalmunk volt előkészíteni a berendezéseket, letelepítettük a hóágyúinkat és rákötöttük a rendszerünkre. Kvázi egy tesztüzemet indítottunk el, hogy lássuk, hogy a berendezések hogy fognak működni. Ebből láthatólag ez a domb is kialakult a mai napra, amit valószínűleg tovább fogunk folytatni a terheléses teszt végett. – mondta Bene Csaba, a HE-DO Kft. portfólió-igazgatója.

Bene Csaba elárulta, amennyiben beindulhat a sí turizmus, akkor igyekeznek minden feltételt megteremteni a sportoláshoz, erre azonban egyelőre még várni kell. Turisták így is sokan vannak, most már csak a síelőkre és az őket kiszolgáló helyiségek megnyitására van szükség – tette hozzá.

– Jelenleg, ha mondhatjuk az előkészületek ennyivel meg is állnak, mert jön egy felmelegedés, illetve a sí turizmus jövőjével kapcsolatban pedig várjuk a kormány döntését, ami jövő hét csütörtökre tehető és annak fényében megyünk tovább a munkálatokkal. – mondta Bene Csaba.

Ez pedig már Mátraszentistván, itt is elkezdték a pályák kialakítását. A sípark igyekszik felkészülni a nyitásra, erre azonban fel kell készülni – mondta el televíziónknak a park szóvivője, aki hozzátette: érdeklődőben nincs hiány.

– Hogyha meg tudjuk nyitni majd valamikor decemberben, vagy januárban a sípályát, akkor legyen mivel betúrni majd a pályákra a havat. Egyelőre hódombokat gyártunk, az a terv, hogy amennyiben a hideg engedni, akkor folyamatosan kihasználjuk a lehetőséget és havat fogunk gyártani. Gyakorlatilag 16 és fél ezer köbméternyi vizet tudunk most egyszerre kifújni 24 darab hóágyúval. – mondta Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

A szóvivő hozzátette: az érdeklődők között vannak iskolás csoportok is, már többen februárra lefoglalták a sítáborok időpontjait.

Az emberek többsége várja a síszezon kezdetét, még azok is, akik egyébként nem űznek téli sportot.

– Szerintem sokan örülnének neki, hogy ha lehetne síelni, persze a szigorú szabályok betartásával, de hangulatos és szerintem szeretnek ide jönni, akik nem síelnek, azok is. – mondta Simon Orsolya.

Az üzemeltetők szerint a téli sportok biztonságos kikapcsolódást jelenthetnek az idelátogatók számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság