Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az első nap 40-en jelentkeztek az önköltséges szűrésre

Az első nap 40-en jelentkeztek az önköltséges szűrésre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult az önköltséges koronavírus szűrés Gyöngyösön. Ez azt jelenti, hogy mostantól bárki teszteltetheti magát, akinek nincsenek tünetei, de fontos számára, hogy kiderüljön, fertőződött-e a vírussal. Az alkalmazott antigén gyorsteszt közel 95 %-os pontossággal kimutatja a covid-19 vírus jelenlétét az emberi szervezetben.

Még csak ma kezdődött a lakosság önkéntes koronavírus szűrése, de már az első nap is folyamatosan érkeztek az emberek a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubjában kialalakított teszthelyiségbe.

A tesztelés önkéntes és olyan jelentkezőket várnak, akiknek nincsenek tüneteik, mégis fontos számukra, hogy megtudják fertőzöttek-e vagy sem. A magánszemélyek mellett akár cégek jelentkezését is várják. A mintavétel, hasonlóan a PCR tesztekhez, az orrüregből történik. Az eredmény 15 percen belül kiderül és 24 órán belül e-mail-ben is megkapja az igénylő.

A szűrőprogram elindulásához, kellő számú jelentkezőre volt szükség. A tesztelés első napján 40 fő regisztrált, akik között több pozitív eredmény született.

– Sok mindenre jó ez a tesztelés, legjobban a családját, a környezetét tudja védeni valaki, ha mégis csak fertőzött. Nagyon sok van sajnos, és az ember egyre többet hall, hogy az egyik legnagyobb fertőző góc lehet az, aki tünetmentes, de közben koronavírusra pozitív. – mondta Hiesz György polgármester.

Az alkalmazott tesztekről és a jelentkezés feltételeiről a www.gyongyos.hu /koronavírus oldalon találnak további információkat. A tesztelésre jelentkezni a 0630 229 5043-as telefonszámon és a snakoczki.andrea@gyongyosph.hu e-mail címen lehet.


Tovább az archívumra