Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik a tesztelés, most a kormányhivatalok dolgozóit szűrik

Folytatódik a tesztelés, most a kormányhivatalok dolgozóit szűrik

Online zajlik az oktatás a Felsővárosi Általános Iskolában, valamint két óvodai csoportnál is karantént rendeltek el az elmúlt időszakban végzett tömeges koronavírus-tesztelés eredményei után Gyöngyösön. Országosan összesen közel 10 ezer iskolában teszteltek, intézkedésre az iskolák egyharmadában volt szükség. A héten tovább folytatódik a tesztelés, most a kormányhivatalok dolgozóit szűrik.

Lezárult a két hétig tartó tömeges tesztelés, melyben a szociális és oktatási intézményekben dolgozókat szűrték. Gyöngyösön a Felsővárosi Általános Iskolában online oktatásra tértek át, emellett két óvodai csoport került karanténba. Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője azt mondja, a tesztelésen a dolgozóik 80%-a részt vett, közülük két dajka és egy óvónő produkált pozitív eredményt. A karanténba került két csoportba összesen 40 gyermek jár.

– Elmondhatom, hogy a mai napon a városban a 42 csoportból 2 csoport van karanténban, ez a Platán Úti Tagóvoda mókus és őzike csoportja. – tájékoztatott Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

Molnár Lászlóné hozzátette: ezt követően is betartják a szigorú szabályokat, és továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a tisztításra és a higiéniára, hogy megelőzzék az esetleges továbbfertőződést.

A múlt heti célzott tesztelésen az óvodapedagógusok és az iskolai dolgozók közel háromnegyede vett részt. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt nyilatkozta, 2,3 százalékuknál, azaz 811 óvodai és 2170 iskolai dolgozónál találtak koronavírus-fertőzést.

Sok tanár nem vállalta a tesztelést. A pedagógus szervezeteket szerint ugyanis sokan félnek attól, hogy az esetleges pozitív teszt és az ezzel járó karantén után karácsonyig már nem érkezik meg a beígért kiegészítő táppénz.

Mától országosan – így Heves megyében is – tovább folytatódik a célzott tömeges tesztelés, most az ügyfelekkel közvetlenül kapcsolatba kerülő kormányhivatalok és a járási hivatalok dolgozóit szűrik. Ez a teszt számukra is önkéntes és ingyenes.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság