Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A sportlétesítményeket is fertőtlenítik Gyöngyösön

A sportlétesítményeket is fertőtlenítik Gyöngyösön

Naponta, kétnaponta minden telephelyén működteti a Sportfólió Kft. az önkormányzat által vásárolt ózongenerátort. Bár a lakosok jelenleg nem használhatják a sportlétesítményeket, edzések és versenyek miatt azonban folyamatosan jelen vannak a sportolók, így a nagytakarítás mellett minden helyiségben a levegőt is fertőtlenítik.

Bár a lakosok számára zárva maradtak, az aktív sportolók továbbra is naponta látogatják a Sportfólió Kft. létesítményeit. Az önkormányzat által vásárolt 16 ózongenerátor közül a cég is kapott. Ahhoz, hogy minden helyiségben tudják fertőtleníteni a levegőt, komoly szervezésre volt szükség.

– Egy órarendet kellett kialakítanunk, mert nagyon fontos, hogy amikor az ózongenerátort használjuk, akkor ott nem lehet bent a területen senki. Felosztottuk a telephelyeinket, készítettünk egy órarendet és készítettünk egy úgynevezett térképet, ami arra vonatkozik, hogy például öltözők, kistornaterem, irodák, nagy tanácsterem. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Reggel fél hatkor a gimnázium tornatermében indítják el először a generátort, és szellőztetnek, amíg a diákok megérkeznek. Onnan a Kömley Károly Sporttelepre viszik át a szerkezetet, ahol szintén a használatban lévő helyiségek levegőjét tisztítják, minden másnap délelőtt a Sportcsarnokban működik az ózongenerátor. A Sport Úti Sporttelepen ugyan jelenleg nincs edzés, de a Sportfólió munkatársai ott is jelen vannak, így fontos a fertőtlenítés.

– Olyan létesítményekben tudnak sportolni ezáltal a gyerekek, felnőttek, ami bizonyos mentességet ad a koronavírus alól. Remélem, ahogy eddig is mentek a mérkőzések, biztonsággal továbbra is tudjuk rendezni az eseményeket. – mondta Juhász Péter.

Ebben az időszakban a strandot is csak a regisztrált sportolók használják, viszont ők folyamatosan. Novemberben is versenyeztek, sőt decemberben is rendeznek magyar bajnokságot, így fontos a folyamatos fertőtlenítés. Itt éjszaka működik a generátor, ami azonban nem helyettesíti a nagytakarítást, amelyet naponta többször is elvégeznek a munkatársak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
10:08
Reklám
10:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság