Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jó turisztikai év, a vírus ellenére számos projekt valósult meg

Jó turisztikai év, a vírus ellenére számos projekt valósult meg

Jó turisztikai évet zárt Gyöngyös és a Mátra a korlátozások ellenére. Több látogatóközpontot, tanösvényeket, bicikliutat adtak át, játszóterek újultak meg, valamint szálláshelyeket korszerűsítenek. Emellett a vendégéjszakák száma is nőtt az év elején, valamint amíg a belföldi utazások megengedettek voltak. A TDM elnöke leszögezte: Nem áll meg az élet, jövőre is bekapcsolódnak számos turisztikai fejlesztésbe és programokkal is készülnek a járványügyi helyzet alakulásának függvényében.

Év elején még kiemelkedően jól alakult a térség idegenforgalma mind a turisták – mind a vendégéjszakák tekintetében. Olyannyira, hogy a térség bekerült a turisztikai TOP3-ba. A TDM munkatársai akkor bizakodóak voltak, úgy tűnt, hogy ez egy kiugró év lesz, azonban a járványhelyzet felülírt minden – mondta Benkő Béla a Gyöngyös-Mátra TDM elnöke. Hozzátette: Ettől függetlenül számtalan projekt valósult meg az idén.

– Elindulunk Gyöngyöstől akkor az egyházi kincstár látogató központjának az átadása, a Mátrafüreden található Harkály-ház a Bükki Nemzeti Park projektje, ehhez kapcsolódóan átadott tanösvények, Kékestetőn megvalósult egy játszótér fejlesztés, egy kardió ösvény, ami szintén kapcsolódik az egészségturizmushoz, Pálosvörösmarton egy kerékpár út, egy látogató központ. Itt nem álltak meg a fejlesztések a Mátra egészét tekintve Szuha Mátraalmáson is történtek turisztikai fejlesztések, illetve folyamatba is vannak. – mondta Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra TDM elnöke.

Mindemellett a Mátravasút új szerelvényeit is átadták és folyamatosan újultak meg a szálláshelyek is. A veszélyhelyzet idején pedig az aktív turizmus ért felívelő szakaszba, sokan keresik fel a Tourinform irodát, teljesítménytúrák, turista útvonalak, természeti látványosságok iránt érdeklődve. .

– Természetesen az élet itt nem áll meg, mindig próbáljuk különböző akciókkal, javaslatokkal, kampányokkal felkelteni az érdeklődést a Mátra iránt, hogy amikor majd lehet utazni akkor az embereknél ez legyen az elsődleges motiváció. Nagyban segíti azt is, hogy megnyílt az Avar, vendégforgalom szempontjából egy új kiszolgáló létesítmény alakult. A szálláshelyek fejlődése is megtörtént. – mondta Benkő Béla.

Például Galyatetőt felújítják, az Ózon Hotel bővít és a Rudolf tanyai turistaházat is átadták már. Benkő Béla úgy véli, hogy a járvány ellenére sok fejlesztés valósulhatott meg. A jövőre nézve is számos ötletük van – tervben van például egy fotó les kialakítása is.

A TDM munkatársai bíznak abban, hogy hamarosan már korlátozások nélkül folytathatják Gyöngyös és a Mátra népszerűsítését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság