Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élő adventi kalendárium, feldíszített ablakok a városban

Élő adventi kalendárium, feldíszített ablakok a városban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Élő adventi kalendáriumot hozott létre több városrész is Gyöngyösön. Az összefogás eredményeképpen december első napjától egészen szentestéig minden nap újabb ablakokon jelenik meg kivilágítva az adott napot jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron. Sötétedés után egy esti sétán lehet megkeresni az adott napi feldíszített és kivilágított ablakot.

Fényfüzér, rénszarvasok, a Mikulás szánja, és a mai dátum, nyolcadika. Minden nap legalább egy újabb ablakban jelenik meg az adott nap, és a karácsonyi fények. Míg tavaly több mint 26 magyar városban készült el az „élő adventi kalendárium”, addig idén még több településen jelennek meg az ablakok. Gyöngyösön, több városrészen szervezték meg a lakosok, hogy ki, melyik napon világítja meg saját ablakát.

– A gyerekeknek ez egy ilyen adventi ráhangolódás, készülődés. Este, mi úgy állapodtunk meg, hogy 5-7-ig legyen mindenképpen égő, tehát akkor mindenképpen legyen felkapcsolva a szám, és akkor ez alapján a gyerekek tudják, hogy 5-7-ig tudnak keresgélni. – mondta Szepesházy Dóra.

A belvároson kívül a nyolcvanasban élők is összefogtak, hogy kreativitásukkal mosolyt varázsoljanak a sötétedés után sétálók arcára.

– A vírus miatt idén egy picit más az adventi időszak, az ünnepvárás. Az emberek feszültebbek is, egy picit talán ez így összekovácsolja a közösséget, illetve egy ilyen kis közös készülődős program. – mondta Zsebe-Tóth Tünde.

A városrészen annyian csatlakoztak, hogy egy számot több család is visz, így a séták alkalmával könnyebben rátalálhatnak az ablakokra. A felsővárosban is gördülékenyen ment a szervezés, mindenki szívesen mondott igent a kezdeményezésre.

– Már eredetileg is volt 11 család, akik szerettek volna csatlakozni, de nem volt, aki összefogja. Akkor én kiírtam, megjelöltem pár ismerőst, ők is igent mondtak, tehát az egész egy ilyen fél nap alatt lezajlott. – mondta Együtt Noémi.

A dombi városrészen is találhatunk számokkal díszített ablakokat, ha sétálni indulunk, legyünk szemfülesek, hiszen a legtöbb ablak mögött rejlik a közös üzenet: hogy a vírus ellenére is legyen békés, boldog a karácsonyvárás.


Tovább az archívumra