Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Különlegesség a karácsonyfa mellett a nyolcvanasban

Különlegesség a karácsonyfa mellett a nyolcvanasban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is felállították a karácsonyfát a nyolcvanasban. Már hét éve tart ez a hagyomány. Az elmúlt években megszokott ünnepi műsor a világjárványra való tekintettel elmaradt, de egy karácsonyi különlegesség, azért várja a nyolcvanasi városlakókat a karácsonyfa mellett.

A Mátra Kapuja Egyesület szervezésében a Gyöngyösi Városi Diáktanács önkénteseinek közreműködésével díszítették fel idén a karácsonyfát a nyolcvanasban. A fenyőfát egy olyan helyi lakos ajánlotta fel az egyesületnek, aki korábban ebben a városrészben élt. A szokásos, több embert megmozgató közös fadíszítés a világjárvány miatt idén csak csökkentett létszámmal jöhetett létre. Az elmaradt közösségi élmény miatt az egyesület idén egy karácsonyi képkeret kihelyezése mellett döntött.

– Hiszem azt, hogy egy új közösségi elemként a karácsonyi képkeretben, lehet egy családi fotót készíteni annak, aki ide sétál. Ezúton is szeretnénk az itt élők figyelmét felhívni, hogy a közösségi oldalunkon várjuk a fotókat az egész ünnepi időszakban, szeretnénk ebből majd egy válogatást is létrehozni. – mondta Bús Árpád Zsolt, a Mátra Kapuja Egyesület elnöke.

Bús Árpád Zsolt hozzátette, a karácsonyi képkeret egy nagy áruházlánc pályázatának segítségével jöhetett létre. A pályázati támogatásokról a lakosság dönthetett.

– Minden városlakónak szeretném megköszönni azokat a zsetonokat, amelyekkel támogatott minket a tavalyi évben, hiszen ez is hozzájárult ahhoz, hogy az idén a képkeret elkészülhetett. – mondta az egyesület elnöke.

Ha valaki szeretne hozzájárulni a karácsonyi hangulathoz, az utólag is hozhat – akár saját készítésű díszt is a nyolcvanasi karácsonyfára, mondta az egyesület elnöke.


Tovább az archívumra