Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több milliárdos beruházás állami támogatással az Apollonál

Több milliárdos beruházás állami támogatással az Apollonál

4,4 milliárd Forintos beruházást jelentettek be az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárában. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a beruházáshoz 1,4 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít a magyar kormány.

„Ezekben a nem normális, rendkívüli időkben különösen felértékelődik az Önök újabb magyarországi beruházásról szóló döntése. Ez az újabb beruházás segíti Magyarországot azon cél elérése érdekében, hogy a magyar emberek életének és egészségének megvédése mellett, az országot működőképes állapotban tartsuk. – mondta Szijjártó Péter a beruházás bejelentésén, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárában. Hozzátette: az ország működőképességének feltétele a gazdaság működése, valamint, hogy a magyar emberek dolgozni tudjanak.

– Az Apollo Tyres most egy 4,4 milliárd Forintos beruházást hajt végre, és ehhez a 4,4 milliárd Forintos beruházáshoz a kormány 1,4 milliárd Forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít annak érdekében, hogy a személygépkocsi abroncsok előállítására szolgáló gyártósorokat tovább modernizálják, és a vállalat által itt előállított termékek palettáját még jobban ki tudják szélesíteni. – tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A gyöngyöshalászi üzemben évente több mint 5 és fél millió személyautó, közel 700 ezer busz-és teherautó-abroncsot gyártanak. A sajtótájékoztatón a cég gyárigazgatója elmondta, az elmúlt időszakban bővítették a szolgáltatásaikat és növelték a gumiabroncsok gyártását, ugyanis 2 újabb német gépkocsi-gyártónak is beszállítanak. Jelenleg kapacitásaik 90%-át használják ki, bár van még olyan terület, ahol 60%-os a kapacitáskihasználtság- tette hozzá.

Aki fejleszt, a jövőbe vetett hite mellett tesz tanúbizonyságot- mondta az eseményen Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás azon túl, hogy munkahelyeket teremt, együtt jár azzal, hogy utakat, kerékpárutakat fejlesztenek, és a környező településeken lakhatást biztosítanak- tette hozzá.

Ezzel a beruházással 1000 ember munkája lehet biztosított és így 1000 család hosszútávú megélhetése válhat kiszámíthatóvá- hangsúlyozta a külügyminiszter.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság