Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jó gyakorlatként videón az óvoda hagyományőrző programja

Jó gyakorlatként videón az óvoda hagyományőrző programja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Úgynevezett ’’jó gyakorlatokat’’ mutattak be a gyöngyösi Dobó úti óvodában. Még tavasszal pályázott és nyert az óvoda az Oktatási Hivatal kiírásán. A program célja, hogy az intézmény más óvodákkal is megossza azokat a ’’jó gyakorlatokat”, amelyeket évek óta eredményesen használnak az óvodapedagógusok.

Sehol egy számítógép, vagy mobiltelefon, mégis boldogan játszanak a gyerekek a Dobó úti óvodában. Egy programsorozat részeként most a téli ünnepkörbe tartozó Lucázással ismerkedtek meg a gyerekek. A népi hagyományőrzésen túl, ez is egy úgynevezett jó gyakorlat, amelyet más intézményeknek is bemutathatnak a program segítségével.

– Célunk a bázisintézményi programokkal még a szakmai-, a módszertani kultúra gazdagítása, a fenntarthatóság fontossága, a mozgás az egészséges életmódnak a segítése, a megalapozása. – mondta Bozsik-Papp Tünde, a Dobó Úti Tagóvoda vezetője.

Bozsik-Papp Tünde elmondta, hogy az Oktatási Hivatal pályázatának köszönhetően indíthatták el népijáték-sorozatukat. A kidolgozott programokról videófelvételt is készítenek és más óvodáknak is elküldik, így azok az intézmények is átvehetik a már eredményesen alkalmazott gyakorlatokat. A következő ’’jó program’’ a tavaszi ünnepkör hagyományai közül a Fehér Liliomszál című népi játék lesz.


Tovább az archívumra