Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fellendülhet az ingatlanpiac

Fellendülhet az ingatlanpiac

Bár most lelassult, szakértők szerint januártól azonban ugrásszerűen beindulhat az ingatlanpiac, többek között a jövőre életbe lépő új otthonteremtési kedvezményeknek köszönhetően. A lakások és családi házak ára térségünkben kis mértékben csökkent az elmúlt időszakban, az albérletpiacon azonban közel sincs olyan mértékű árcsökkenés, mint Budapesten.

Egy városközpontban található lakás továbbra is a legnépszerűbb ingatlanok közé tartozik, emellett a téglaépítésű házak még mindig nagyon kelendőek – mondja Újvári Rita, az egyik gyöngyösi ingatlanközvetítő iroda vezetője. Úgy látja, az elmúlt időszakban kissé lelassult a piac, azonban így is szép számmal értékesítenek ingatlanokat,

– Most a lakásokból a 40-60-80 négyzetmétereseket keresik, házakból pedig a 40 millió fölöttiekből is megnőtt a kereslet, tehát ezeket is jobban és többet tudunk eladni. Általánosságban el tudom mondani, hogy a kisebb ingatlanokból nagyobba a családok költöznek, és most a befektetők egy kicsit hátrább szorultak, ebben az év végi időszakban. – mondta Újvári Rita, a Duna House Gyöngyös irodavezetője.

Januártól azonban várhatóan jóval több ingatlan találhat új gazdára, hiszen jövőre lépnek életbe az új otthonteremtési kedvezmények. Ennek köszönhetően például a CSOK segítségével vásárolt ingatlanok után nem kell majd illetéket fizetni, valamint csökken a lakás áfa is.

– Az állami támogatások növekedése miatt sokkal nagyobb forgalmat gondolunk, és a vevői érdeklődés most is megvan, viszont onnantól kezdve még sokkal többen tudnak lakáshoz jutni, vagy egy nagyobba költözni ezeknek az állami juttatásoknak köszönhetően. Gondolok itt a CSOK-ra, az illetékmentességre. Ezeket mindenképpen várjuk jövőre, és a Duna House barométere is azt jósolja, hogy nagyon pörögni fog az a piac, ami most még egy kicsit lassú. – tette hozzá az irodavezető.

Mint ismert, az elmúlt időszakban Budapesten jóval olcsóbbak lettek az albérletek, azonban vidéken egyelőre ez nem tapasztalható, Újvári Rita azt mondja, a fővárosi árcsökkenés Gyöngyösön és környékén nem jellemző, most is sokan keresnek albérletet, így ez piac továbbra is népszerű.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság