Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyertes pályázat

Nyertes pályázat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meghosszabbította szerződését a Volánnal a város, várhatóan tavasszal írnak ki pályázatot a helyi autóbusz járatos közlekedés működtetésére-számolt be róla Hiesz György Döntés előtt című műsorunkban, amelyben egy jó hírt is bejelentett. Uniós pályázaton nyert nagyobb összeget Gyöngyös, amelynek legfontosabb célja a környezetvédelem.

Decemberben újabb döntéseket hoz a polgármester a képviselők javaslatainak figyelembe vételével. A várost érintő legfontosabb témákról Döntés előtt című műsorunkban beszélt Hiesz György. A városvezető elmondta: mivel az iskolák az állam tulajdonát képezik, a felújítási és javítási munkálatok finanszírozásáról a Klik-nek kell gondoskodnia. A Felsővárosi Általános Iskola tornaterme beázik, így a testnevelés órák balesetveszélyesek. A város eddig is nyújtott pénzbeli támogatást az oktatási intézményeknek, így most is beszáll a tető helyreállításába.

A műsorban több önkormányzati ingatlan eladásáról is beszámolt a város első embere. Az ezekből származó összegre – különösen a pandémia és az adómegvonások miatt – most még inkább szüksége van a városnak.

Hiesz György beszélt arról is, hogy az önkormányzat fél évvel meghosszabbította szerződését a Volánnal, így a november közepétől a városban életbe léptetett új menetrend kisebb korrekciókkal marad, viszont tavasszal új pályázatot írnak ki, amellyel modernebb és mindenki számára kielégítőbb autóbuszjáratos közlekedést szeretnének biztosítani.

– Ne a 26 éves buszok közlekedjenek, olyan euro minősítésű buszmotorok, amelyeknek a kibocsájtása környezetvédelmileg megfelelő, alacsony küszöbű kisebb buszok, takarékosabb buszok, komfortosabb buszok, stb. Ezt a Volán is tudja, meg magántársaságok is tudják. Kiírunk egy pályázatot, lehet rá jelentkezni. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A testület várhatóan dönt az óvodai csoportok számának csökkentéséről is. Mint azt a polgármester elmondta: jelenleg 42 óvodai csoportban zajlik a gyermekek ellátása, a tervek szerint 2021. szeptembertől 3 óvodában összesen 3 csoporttal lesz kevesebb, az óvónők számát tekintve ez reális – mondta Hiesz György, hiszen annyian vonulnak nyugdíjba, hogy így nem lesz szükség sem újak felvételére, sem pedig elbocsátásokra.

A műsorban szó esett a Kolping ház működéséről is, a tervek szerint a jövőben a Felsővárosi Plébánia átadja az üzemeltetést a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnáziumnak, így fél évre kötnek közművelődési szerződést, utána az érsekség egy nagyobb volumenű felújításba kezd.

Hiesz György egy új nyertes pályázatról is beszámolt, mint elmondta, 11 ország 71 pályázata közül Gyöngyös nyert egy nagyobb összeget Brüsszeltől, amelynek legfontosabb célja, hogy zöldítse az ipart.

– Ez arról szól, hogy Gyöngyösön elindítjuk tervezési szinten: termálvíz forrás előkészítése, geotermikus erőmű, távhő, strand, gyógyvíz, ezt nagyon díjazta az erőmű. Veresegyházzal közösen vagyunk a konzorciumba, de a pályázathoz csak egy partnert kellett behozni, nekik köszönjük, hogy partnerek voltak, úgyhogy a jövő évben a tervezés között ez is ott lesz hangsúlyosan. – tájékoztatott a polgármester.

Hiesz György a központi orvosi ügyelet kapcsán elmondta: jelenleg március végéig biztosan marad a 24 órás ellátás, ha viszont a központi finanszírozás az orvosi béremelés mellett érinteni fogja az ügyeleti finanszírozást, lehetőség nyílhat arra, hogy továbbra is a nap 24 órájában ellássák a betegeket az ügyeleten.


Tovább az archívumra