Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Prémium szakkörök a Keriben

Prémium szakkörök a Keriben

Bonbonkészítés, zöldség-gyümölcs szobrászat, koktélkészítés. Prémium szakkörök keretében sajátíthatták el a keris diákok ezeket a kézműves tevékenységeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által üzemeltetett iskolákban, egy tavaly indított projekt keretében. A záró rendezvényen a tanultakról bemutatót tartottak.

Retekből, uborkából, répából, szilvából készült, szemet gyönyörködtető kompozíciók, chilis csokis, pisztáciás, málnás és kókuszos ízesítésű kézműves bonbonok, és a világ minden szegletében jól ismert koktélok a záró rendezvényen. A gyöngyösi Keris diákok, 6 fős prémium szakkörök keretében, olyan plusz tudásra tehettek szert, ami az iskola profiljába vág, de nem része a tananyagnak.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány tavaly indított egy projektet, a fenntartott iskoláink számára biztosítottunk egy innovációs keretet. Szerettük volna motiválni az iskolákat, hogy olyan kreatív ötletekkel álljanak elő, ami meghaladja a napi rutint, oktatási formákat, ezek közé tartoznak itt Gyöngyösön a prémium szakkörök – mondta Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A diákok 3 hónapon keresztül az iskola oktatóival közösen, tanórákon kívül készítették és sajátították el a kreativitást és kézügyességet igénylő és fejlesztő látványosságokat. A zöldség-gyümölcs szobrászok 10 héten keresztül faragtak, és ez a kompozíció lett a végeredmény. A fényes, márványos kézműves bonbonok készítését 8 órás foglalkozások keretében sajátították el. A bártender szakkörön pedig a színes alkoholos és alkoholmentes italok, koktélok készítését tanulhatták meg a diákok, úgy ahogy az a nagykönyvben le van írva.

Gál Erika cukrászként végzett, és a jövőben egy kézműves cukrászdában szeretne dolgozni, ismeretei bővítése érdekében jelentkezett erre a szakkörre, ami beváltotta a hozzáfűzött reményeit- mondja.

– Nagyon előnyben részesítem a szakmát, ugye az érettségi is fontos, de a szakma fontosabb a számomra. Ezáltal, hogy erre a szakkörre járhattam, ez segít, hogy jobb munkát találjak magamnak a közel jövőben. – mondta Gál Erika Petra cukrász.

A projektzárón a szakkörös diákok elismerő oklevelet vehettek át, és a rendezvény a bemutatót követően kóstolóval zárult.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság