Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön betartják a kötelező maszkviselés szabályait

Gyöngyösön betartják a kötelező maszkviselés szabályait

Január 11-ig érvényben marad a maszkviselésre vonatkozó szabályozás Gyöngyösön. Ennek értelmében a parkok, zöldterületek és erdők kivételével Gyöngyös teljes területén továbbra is kötelező a maszkviselés. A szabály kiterjed a városhoz közigazgatásilag tartozó Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető épített területeire is. A szabályok betartását a rendőrség és a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. Televíziónk utánajárt, hogy mennyire tartják be az emberek a szabályozást városunkban.

A maszkviselést ellenőrzik a Fő téren a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai, ugyanis Gyöngyös teljes területén a parkok, zöldterületek és erdők kivételével január 11-ig érvényben marad a kötelező maszkhasználat. Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója azt mondja, a lakosok betartják a szabályokat.

– Elsősorban a forgalmasabb gócpontokat szoktuk áttekinteni. A tapasztalatunk az, hogy szinte már minden ember hordja a maszkot, annak ellenére is, hogy Gyöngyösön specifikus a rendelet, hiszen az ország területein nem minden városban kell a maszkot kötelezően hordani. Itt kell, viszont azt tapasztaljuk, hogy ha vidékről is jönnek be más településről érkező lakosok, ők is már tudatában vannak, hogy itt ezt a rendeletet alkalmazzuk. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Ha valaki nem hordja helyesen a maszkot vagy egyáltalán nem viseli, először figyelmeztetik a Városrendészet járőrei. Bírságot a rendőrség szabhat ki, de amennyiben valaki nem tartja be felszólítás után sem a szabályt, azzal szemben feljelentést alkalmazhat a gyöngyösi városrendészet.

– A boltok területén belül a kereskedelmi hatóság embereivel szoktunk menni ellenőrizni, illetve a rendőrséggel. Nem tapasztaltunk olyat az elmúlt egy hónapba, hogy ne lett volna olyan ember, aki ne hordta volna a maszkot. Pozitívak ezzel kapcsolatosan az észrevételeink. – mondta Ferenczy Dániel.

A kijárási korlátozás kapcsán az igazgató hozzátette: az éjszakai ellenőrzések alkalmával találkoznak olyanokkal, akik nem tudják igazolni kint létüket, így már többször feljelentést kellett alkalmazniuk, vagy rendőri segítséget kérniük.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság