Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pénzadomány a kórháznak a helyi vállalkozóktól

Pénzadomány a kórháznak a helyi vállalkozóktól

1,5 millió forintot adományozott a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete a Bugát Pál Kórháznak. Az Egyesület több mint tíz éve lepi meg a város alsó tagozatos gyermekeit színház- vagy mozi élménnyel, idén azonban az erre szánt összeget a Bugát Pál Kórháznak ajánlották fel. Mivel februárban a város a járvány miatt nem tartja meg a Városbált, így az egyesület szokásos városbáli adományát is a Kórháznak szánja.

Már évtizedes hagyománya a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének, hogy minden év végén megajándékozza Gyöngyös Város összes alsó tagozatos kisdiákját egy élménnyel, jellemzően színházi előadással vagy mozi vetítéssel. Idén azonban a karácsonyi gyermek-színházlátogatás elmarad. Az ebből “megmaradó” anyagi forrást az elnökség döntése értelmében átcsoportosították más jótékonysági célra. Hosszas mérlegelés és információgyűjtés után végül a Bugát Pál Kórház támogatása mellett döntött az elnökség.

– Azért döntöttünk a kórház mellett, mert talán az egyik legszélesebb körben vagyunk rászorulva. Nem egy szegmenst próbáltunk kiemelni, hiszen a kórház gyakorlatilag nemcsak Gyöngyöst, hanem Gyöngyös környékét is ellátja, közel ötvenezer embernek segít. Ne legyen rá szükségünk, mindenkinek azt kívánom, de úgy gondoltuk, hogy a legjobb helyen most itt van. A kórházaknak az alulfinanszírozottságát nem fogjuk tudni megoldani, valószínűleg az életünk során sem, de minden apró segítség szerintünk jó helyre megy. – mondta Orbán Tamás, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének elnöke.

A Covid előírásainak megfelelően a kórház bejárata előtt adta át az Egyesület elnöksége az egészségügyi intézmény vezetésének az összegről szóló jelképes csekket. A kórház olyan termékek beszerzésére kért támogatást az egyesülettől, amire nem tudnak pályázni – mondta a főigazgató.

– A több éves kapcsolatot szeretném megköszönni és engedjék meg, hogy ezzel a köszönettel állítsak emléket a valamikori Mátraaljai Munkaadók elnöke, Szekrényes Tamás emléke előtt, aki jó pár évvel ezelőtt kezdte a kórházat támogatni és a Mátraaljai Munkaadóknál folytatódik, hiszen a teljes tagság támogatottságát élvezzük. Köszönjük szépen és arra fogjuk fordítani, amire ők is gondolták, védekezési eszközökre.- mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

A kórház vezetése orvosi textíliákat vásárol majd a támogatásból, ami jelen helyzetben a “szokásosnál” is jobban fogy, a pótlásuk pedig elengedhetetlen. A textíliákból maszkok, védőruhák, beöltöztető- és műtéti védőeszközök készülnek majd.


Az Aktuális napi hírei (2020-12-18 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság