Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életigenlők

Életigenlők

Az Életigenlők című országos rákellenes életmódmagazin 12 ezer példányban megjelent ünnepi lapszámából 7 ezer darabot Gyöngyös lakosai kapnak ajándékba. A mellékletben az úgynevezett CLLD uniós projekt keretében megvalósult helyi értékeket és programokat mutatják be. A kiadványban többek között egészségmegőrzéssel, egészséges életmóddal foglalkozó cikkeket és interjúkat olvashatnak, valamint helyi értékekről és fejlesztésekről szóló írások is szerepelnek.

Már kézbesítik a nemrégiben megjelent Életigenlők rákellenes életmódmagazint. A kiadvány különlegessége, hogy a most megjelent 12000 példányból, 7000 darabot az önkormányzat jóvoltából a gyöngyösi háztartások ajándékba kapnak. Az ingyenes kiadvány kiegészül egy melléklettel, melyben az Unió által támogatott úgynevezett CLLD program Gyöngyöshöz kapcsolódó projektjeit mutatják be.

– Arról beszélgettünk egy kerekasztal alkalmával, hogy hogyan lehetne az embereknek sokkal egészségesebb az életük, mind mentálisan, mind fizikailag úgy, hogy közbe szeressék azt az egészségesebb életmódhoz való törekvést, ami van. Ennek kapcsán az igazgatónő mondta, hogy lesz egy téli, ünnepi szám az Életigenlőkben, amikor ez az egész történet, ami Gyöngyösön van, és azok a dolgok, amik itt Gyöngyösön szépek és jók bele fognak kerülni ebbe a magazinba. – mondta Aradi Mária a CLLD munkaszervezet vezetője.

A kiadványban többek között egészségtudatos életmód tippek, interjúk, valamint rákmegelőzési tanácsok is szerepelnek. Az úgynevezett CLLD mellékletben pedig gyöngyösi fejlesztések és helyi értékek jelennek meg.

– Ez a közösségvezérelt helyi fejlesztésekről szólt, ez az úgynevezett CLLD kiadvány. Célja, hogy lássák a Gyöngyösiek, hogy a helyi pénzekből itt a Gyöngyösi szervezetek, vállalkozók, a közszféra milyen felújításokat csinálnak, milyen programokat. Lássák és tudják, hogy mi az az alap, amire támaszkodva később ők is esetleg összefogás által próbálhatnak közösen tenni valamit ezért a városért, ahol élünk, ahol jó lenni. – tette hozzá Aradi Mária.

A kiadványt önkéntesek juttatják el a Gyöngyösiek postaládájába, Tímea azt mondja, örömmel állt a kezdeményezés mellé.

– Nagyon jónak éreztem ezt, hogy a családoknak egy lélekemelő újsággal szolgálhatunk karácsonyra, ami esetleg pozitív energiával árasztja el őket, illetve olyan cikkeket találnak benne, amikben magukra találnak, vagy azonosulni tudnak a főszereplőjével. – mondta Patkó Tímea Virág.

Amennyiben valakihez nem jut már a nyomtatott verzió, az az Életigenlők magazin weboldalán online is megtekintheti a kiadványt.


Az Aktuális napi hírei (2020-12-18 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság