Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az idősek otthonába került a Tv karácsonyfája

Az idősek otthonába került a Tv karácsonyfája

A műsorainkból jól ismert karácsonyfát adományozta televíziónk az Idősek Bentlakásos Otthonának. A feldíszített fa igazán látványosan utazta át a várost, hogy majd az intézmény társalgójának fő ékessége lehessen. A több mint 100 ott lakónak idén a járvány miatt családjaik nélkül telnek az ünnepek, ám az ott dolgozók a telefonos és online kapcsolattartás megteremtése mellett ünnepséggel teszik meghittebbé az idősek karácsonyát.

A feldíszített fenyőfát éppen a jármű platójára rögzítik a Tv udvarán, és így, a gömbökkel teli karácsonyfa indul útjára, hogy a műsorok után már egy másik intézmény társalgójának legyen az ékessége. Televíziónk az Idősek Bentlakásos Otthonának ajánlotta fel a nordmann fenyőt, hogy ezzel is kellemes és meghitt ünnepet kívánjon az ott lakóknak és dolgozóiknak.

– Mivel mi karbantartási szünetre vonulunk, így ez a fa sajnos ott csak elszáradt volna, miközben egy szép, jó állapotú fáról van szó, ami még akár hetekig is díszíthet egy-egy intézményt. Elkezdtünk gondolkodni, hogy vajon kinek is tudnánk felajánlani, és ebből akár rendszert is csinálni, és eszünkbe jutottak az idősotthon lakói, hiszen itt száz idős él, akiket talán az egyik legnehezebb helyzetbe sodorta a koronavírus járvány. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Tv Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hiszen idén nem látogathatják őket családtagjaik, csupán telefonon és online tudnak boldog karácsonyt kívánni egymásnak. Az idei ünnep más lesz, mint az eddigiek, ám a dolgozók mindent megtesznek, hogy kellemes és meghitt ünnepük legyen az itt lakóknak.

– Mi egy kis puncsot szoktunk jó forrón felszolgálni, sütit kapnak, tehát rendes karácsonyi hangulatot fogunk felidézni nekik, illetve egy-két kolléganőnk még műsort is fog előadni a karácsonyi ünnepség keretén belül, és most, ez nekünk nagy segítség, mert ez a fa oda fog felkerülni a társalgóba, ez a fa fogja az igazi karácsonyunkat megszentesíteni. – mondta Nagyné Lőrinc Andrea, a KHSZK Idősek Bentlakásos Otthonának intézményegység-vezetője.

Az intézmény karácsonyra tableteket is vásárolt, hogy többen is kapcsolatba léphessenek családtagjaikkal, unokáikkal, és ne csak telefonon beszéljenek, hanem láthassák is egymást. Nagyné Lőrinc Andrea hozzátette: fűtött teraszt fognak kiépíteni, hogy a szabad levegőn is ünnepelhessenek, hiszen mint mondta a karantén időszakában sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző programok megtartására.


Az Aktuális napi hírei (2020-12-18 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság