Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bedugult Kékestető, tömegek választották az ország csúcsát

Bedugult Kékestető, tömegek választották az ország csúcsát

Rengetegen választották úticélként a Mátrát az elmúlt időszakban. Talán még soha nem volt olyan összefüggő kocsisor a Kékestetőre vezető úton, mint karácsony másnapján. Mátraszentistvánban voltak, akik bemásztak a lezárt sípályákra, ezzel tönkretéve a hóágyúzott pályát. Több kisebb baleset is történt – például szánkózás közben, de a túltelített parkolók is gondot okoztak. Kékestetőn a tiltás ellenére sokan szánkóztak a jeges, és így veszélyessé vált sípályán. Időnként olyan nagy volt a dugó, hogy az egyébként 20 percig tartó autóút Kékestetőről Gyöngyösre másfél óráig tartott.

A Mátra iránti érdeklődés az újévben sem csökkent sokat, a téli szünet utolsó napján még mindig sokan voltak kíváncsiak az ország legmagasabb pontjára, annak ellenére, hogy Kékestetőn extrém időjárás várta a természetbe vágyókat. A szélsőséges körülményeket nem kizárólag az ónos eső áztatta útburkolat, a pár méter látótávolságot engedő, sűrű köd és a jeges szél alkotta, hiszen télen ezek megszokott jelenségek is lehetnek – viszont az időjárási körülmények veszélyességét az nagyban növelte, hogy a rossz időnek Mátraházáig nyoma sem volt. Mátraházától a kékestetői útra kanyarodva azonban 100 méteren belül hirtelen jelentkeztek a szélsőséges időjárási körülmények, így azok felkészületlenül érték az autósokat. A kékestetői parkolók a rossz idő ellenére tele voltak. Volt, aki csupán néhány percre szállt ki a kocsiból, de a legtöbben nem adták fel és addig mentek, amíg nem találtak egy kis csúszásra alkalmas területet.

Nincs ma már az életünknek olyan területe, amire a világjárvány ne lenne hatással. Ezúttal ugyanis azok is kirándulni indultak, akik máskor plázáznak vagy moziba mennek. És ez is egy olyan új „Covid” jelenség, amire a turizmus egyelőre nincs felkészülve.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság