Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyugodtabb volt az ünnep

Nyugodtabb volt az ünnep

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megszokottól csendesebb ünnepi időszakot zárt a katasztrófavédelem és rendőrség is, többek között a járványügyi szabályozások miatt. A szigorításoknak köszönhetően például Heves megyében szilveszterkor egyetlen tűzesetről sem érkezett bejelentés, valamint jóval kevesebb lopás és a betörés történt, mint az előző években.

Tűzijátékkal szilveszterkor is lehetett találkozni, azonban a járványügyi szigorítások miatt sokkal kevesebb ember döntött úgy, hogy pirotechnikai eszközöket használ. Az év utolsó napján országosan 125 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből csupán kilenc olyan eset volt, amikor a tűzijáték okozta a tüzet. Heves Megyében az ünnepek alatt egyetlen tűzeset sem történt, azonban az új évben már több közlekedési balesethez kellett vonulniuk.

– Január elsején délután letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 3-as főúton, Gyöngyös térségében. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesethez mentők is érkeztek, egy embert kórházba szállítottak. – tájékoztatott Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

De nem csak a katasztrófavédelemnek, hanem a rendőrség munkatársainak is kevesebb munkája akadt az ünnepek idején. Az egyik ilyen eset volt, amikor Gyöngyösön, december 30-án éjszaka egy Gyöngyösoroszi lakos egy helyi bolt ablakát betörte, majd onnan szeszes italokat lopott.

– Lopás bűncselekménye gyanúja miatt indult eljárást egy gyöngyösoroszi férfi ellen, aki még december 30-án a késő esti órákban betörte egy gyöngyösi bolt ablakát, majd onnan szeszes italokat tulajdonított el. A bejelentést követően munkatársaimnak néhány percen belül a helyszín közelében sikerült elfogniuk a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 47 éves férfit. – mondta Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Lázár Levente hozzátette: a gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett, valamit a ruházatából előkerültek az ellopott italok. A szóvivő kiemelte: összességében a karácsonyi és újévi időszakban kevesebb lopás és betörés történt 2020-ban, mint az azt megelőző években. Ez minden bizonnyal elsősorban a korlátozásoknak köszönhető.


Tovább az archívumra