Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt levél a kormánynak, prioritást kér a PDSZ az oltásoknál

Nyílt levél a kormánynak, prioritást kér a PDSZ az oltásoknál

Elfogadhatatlannak tartja a PDSZ, hogy a napokban közzétett oltási tervben nem szerepelnek az oktatási dolgozók. A szakszervezet ezért nyílt levélben kérte az illetékeseket, hogy az egészségügyi és szociális dolgozókat követően ők is kerüljenek sorra az oltási rendben.

Egészségügyi-, majd a szociális ellátásban dolgozók és ellátásban részesülők – ebben a sorrendben kezdődik az az oltási terv, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ közzétett a napokban. Ennek értelmében az oktatásban dolgozók nem kaptak prioritást, amit a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége elfogadhatatlannak tart. A PDSZ ezért nyílt levélben kéri a kormányt és az illetékeseket, hogy a köznevelési intézmények dolgozói közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után megkaphassák az oltást

– Azért fordultunk a kormányfőhöz, illetve az egyéb szakminisztériumokhoz is, hogy a pedagógusokat és a közoktatásban dolgozókat, tehát az oktatást segítő munkakörben dolgozókat, akik közvetlen érintkeznek gyerekekkel, gyerekek tömegeivel, őket sorolják előre az oltási rendbe. Pillanatnyilag az ágazat egyáltalán nem szerepel, tehát nincs feltüntetve a kiemelt kategóriák között, mi ezt szeretnénk elérni. – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányi tagja.

A levélben egyebek mellett azt is nehezményezik, hogy az oktatási intézményekben nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseken, hanem fokozni azokat. Azt kérik, amíg nincs átoltottság, addig digitális munkarenddel biztosítsák a közoktatásban dolgozók és a családok biztonságát.

Nagy Erzsébet azt mondja, azóta válasz is érkezett levelükre.

– Számunkra ez teljességgel elfogadhatatlan, az volt a válasz, hogy: a 65 évnél felettiekbe beletartozhatnak nyilván azok is, akik a közoktatásban dolgoznak és akkor ők, így a harmadik kategóriában vannak. Mi úgy gondoljuk, hogy ezek a 60 évesek, vagy a felettiek, illetve az alattiak is annyiban mások, mint a társadalom más csoportjai, hogy mi sajnos teljesen úgymond az „első sorban” vagyunk a járványügyi szempontból a veszélyeztetettség tekintetében. – mondta Nagy Erzsébet.

Eközben az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatón arról számolt be: az iskolai és óvodai dolgozók körében elvégzett csoportos tesztelés eredményei lényeges javulást mutatnak az év végén elvégzett tesztekhez képest.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság