Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Online vetélkedő

Online vetélkedő

A megszokottaktól eltérően, online formában rendezték meg a Watti testvérek által létrehozott „Fiatalok az Egészséges Jövőért” című vetélkedőt, a verseny döntője is a digitális világban zajlott. Az idei fő téma az alapvető egészségügyi ismeretek volt, ezzel is segítve a felnövő generáció egészségtudatosságát. Az idei FEJ nyertese egy budapesti csapat lett.

A vírus miatt másképp, de megrendezték a versenyt, amely ötödik alkalommal célozta meg azt, hogy egészségtudatosságra nevelje a fiatalokat, növelje az egészségben eltöltött éveiket, ezzel pedig az egészségügy helyzetét segítse. Összesen 25 csapat jelentkezett a vetélkedőre, közülük nyolcan kerültek a döntőbe, azonban a különleges helyzet miatt csak hat csapat versenyzett a végén.

– Két csapatnak nem sikerült belépnie a döntő helyszínére, bárhogy próbálkoztak, nem sikerült nekik. Így lett hat csapat. De természetesen megköszöntük az ő részvételüket, és ők is ajándékban részesülnek, hisz ők is bekerültek a döntőbe végső soron. – mondta Dr. Watti Rézan, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának szakorvosjelöltje.

Amikor a szervezők látták, hogy csak online tudják lebonyolítani a versenyt, tudták, hogy a feladatokon is változtatni kell, a gyakorlati részek helyett elméleti kérdéseket kaptak a jelentkezők. Az online vetélkedővel viszont sokat tanultak a szervezők is.

– Nyilván most úgy készülünk ebben az évben, hogy élő formában, a megszokott módon akarjuk megrendezni, de azt gondolom, hogy most már semmi akadálya nincsen annak, hogyha online fordulóra kell áttérni, akkor azt is abszolválni tudjuk 100%-osan. – mondta Dr. Watti Rézan.

A döntőbe ajkai, budapesti, gyöngyösi, sárospataki, somogyfajszi és zalaegerszegi általános- és középiskolások jutottak. Az 5. Fiatalok az Egészséges Jövőért vetélkedőt végül a budapesti csapat nyerte, a gyöngyösiek pedig csupán egy ponttal lemaradva a második helyezést érték el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság