Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Driftelő autóst videóztak a Kékestetői sípályán

Driftelő autóst videóztak a Kékestetői sípályán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem mindennapi videó árasztotta el az internetet a napokban. Egy autós ugyanis felhajtott a kékestetői sípályára, amit egy síoktató meglátott és rögzített. A pályaüzemeltető szerint rendkívül balesetveszélyes volt a szituáció, hiszen a pálya jelenleg üzemi területnek minősül, ahol erősáramú kábelek és vizes tömlők futnak a hóréteg alatt.

A tél beköszöntével a hegycsúcsot ellepik a síelők, a szánkózók és a snowboardozók. Idén azonban más jármű is kipróbálta a pályát. A napokban ugyanis a készülő sípályára egy személyautóval hajtottak fel.
Miután felment a pályára, úgynevezett „driftelő” mozdulatokat tett, majd ezt követően elhagyta a helyszínt. A sofőr manőverét egy arra járó síoktató is észrevette, majd felvételt készített az esetről. A pálya üzemeltetője azt mondja: a sípályán jelenleg szánkózni is tilos, nem hogy autóval felmenni rá, különös tekintettel arra, hogy a pályát jelenleg is hóágyúzzák, így az üzemi területnek minősül, ami rendkívül balesetveszélyes.

– Tegnapelőtt délután tapasztaltuk azt, hogy egy autó felhajtott a pályára, nyílván, aki ismeri Kékestetőt és a sípályára bevezető utakat, az ismeri a felső pince utat. Ezen az útvonalon érkezett meg hozzánk a pályára a fekete Audi és itt elkezdett driftelgetni az alsó részen. Igazából ennek az a veszélye – a sok egyéb veszély mellett -, hogy ha egy driftelés közben kiüt pl. egy hidrás kiállást, és ott az a cső eltörik, akkor gyakorlatilag be is zárhatjuk a sípályát, mert nem tudunk tovább hóágyúzni. – mondta Banka Zsolt a Kékestetői pálya üzemeltetője.

Banka Zsolt szerint, amennyiben a sofőr nekiment volna egy ilyen hóágyúnak, akkor akár több milliós kárt is okozhatott volna. Azonban a gépek meghibásodásán túl nagyobb gond is történhetett volna, hiszen ahol a manővereket véghezvitte, ott rendszerint gyalogosok is közlekednek, így egy esetleges rossz mozdulat, akár tragédiát is okozhatott volna.

– Ugyanazon az útvonalon van Kékestetőn az egyik cardio útvonal, ahol a képeken is látható, hogy gyalogosok közlekednek. Nyilván a gyalogosok és az autók nem egy helyen kell, hogy járkáljanak az erdőben. – tette hozzá Banka Zsolt.

Az üzemeltető kéri, hogy ezt követően se hajtson fel senki a sípályára autóval, hiszen rendkívül balesetveszélyes lehet.


Tovább az archívumra