Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A ma a Fideszen belül politizáló kisgazdák szerint a magyar vidék több millió lakójával a mai kormány célja az, hogy önellátó családokká váljanak

A ma a Fideszen belül politizáló kisgazdák szerint a magyar vidék több millió lakójával a mai kormány célja az, hogy önellátó családokká váljanak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő úgy véli: ehhez előbb fel kell számolni a ma még jellemző szociális szegénységet.

A gazdák mintegy 240 ezren, a magyar vidék egyéb lakói viszont kétmillióan vannak, ezért a vidék fejlesztése nem merülhet ki csak a földgazdálkodás javításában. Ezt Turi-Kovács Béla jelentette ki jászárokszállási gazdafórumán, és hangoztatta: a szociális szegénységet záros határidőn belül fel kellene számolni a vidék felemelkedéséhez. A kormány ezért új földprogramban gondolkodik.

A Fidesz-frakcióban ülő kisgazdák célja, hogy ezek a bérlők idővel meg is vehessék a földeket, és ehhez a gazdálkodásból kitermelhető részletfizetési lehetőségeket is kapjanak – mondta a politikus.

Turi-Kovács Béla is osztotta a gazdák aggodalmait abban a tekintetben, hogy tavaszra sem húzódik vissza a szántóföldekről a víz, ezügyben közös felelősségvállalásra buzdította a fórum résztvevőit. Azokat is, akiknek elöntötte a földjét az ár, és azokat is, akiké száraz maradt.

A hosszútávú megoldás azonban szerinte a termőföldek vízgazdálkodásának végleges rendezése, amelynek részeként a jövő év elejétől közös állami felügyelet alá helyezik a mezőgazdasági ár-és belvízrendszereket.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-07 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság