Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sem az Ipari Park vezetése, sem a gyöngyösi cégek nem keresik a kapcsolatot az egyik legnagyobb magyarországi német beruházással, a Kecskeméten épülő Mercedes-gyárral

Sem az Ipari Park vezetése, sem a gyöngyösi cégek nem keresik a kapcsolatot az egyik legnagyobb magyarországi német beruházással, a Kecskeméten épülő Mercedes-gyárral

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pedig beszállítóként sok lehetőség nyílna a gyöngyösi ipari szféra fellendítésére. Erről a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének farkasmályi összejövetelén volt szó a hétvégén.

A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete évente rendezi meg disznótoros összejövetelét, ahol a közös vacsora alkalmával a vállalkozások helyzetértékelését is megejtik egymás között a tagok.

Báry Péter a legtöbb cégvezetőhöz hasonlóan úgy véli: még nincs vége a gazdasági világválságnak, és látható, hogy az unió húzóereje, a német gazdaság is egyelőre csak a saját berkein belül tesz rendet. Vagyis a más országokban működő befektetéseiket csekély mértékben növelik a németek – ezért kellene megfogni jól azt a keveset is, amit építenek. Ilyen példa a kecskeméti Mercedes-gyár, amelyhez az elnök szerint szemmel láthatóan még sincsenek kapcsolódási pontjai sem az ipari parknak, sem a helyi vállalkozóknak.

Bár beszállítóként a Mercedesnek dolgozni hosszútávú, stabil üzleti kapcsolatot jelentene, beszédes, hogy a városból eddig csak egyetlen cég regisztrálta magát a Mercedesnél – jelezte Báry Péter.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-07 )

Tovább az archívumra