Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Forgalmirend-változás, rakodási területek a Fő térnél

Forgalmirend-változás, rakodási területek a Fő térnél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A futárszolgálatok és a gépjárművel közlekedők többször szabálytalanul parkolnak a Főtér környékén, ami többször okozott már fennakadást a közlekedésben. A probléma megszüntetése érdekében a dr. Puky Árpád utcában lévő gyógyszertár oldalánál, valamint a Mátyás király utcában, az élelmiszerüzlet előtt kialakítottak egy-egy olyan rakodóhelyet, ahol a futárcégek és az áruszállítók is zavartalanul megállhatnak.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt időszakban egyre többen élnek az internetes vásárlás és a házhozszállítás lehetőségével. A zavartalan és szabályos árukézbesítés érdekében Gyöngyös önkormányzata parkolókat jelölt ki rakodóhelynek, és várakozni tilos táblákat helyezett ki a dr. Puky Árpád utcában lévő gyógyszertár mellé, valamint a Mátyás király utcában, az élelmiszerüzlet elé.

– Egyre több a csomagküldő szolgálaton keresztül rendelt áru. Sajnos a Fő térhez itt emiatt kénytelenek voltunk valamilyen döntést hozni. A döntés arról született, hogy két helyen kellett kijelölni egy olyan rakodási területet, ami lehetővé teszi, hogy ezek a csomagküldő szolgálatos autók és az áruszállító kocsik valahol meg tudjanak állni. – mondta Kővári László, Gyöngyös Város Önkormányzatának útellenőre.

Kővári László útellenőr azt mondja, a kiegészítő tábla feltünteti azt az időszakot és távolságot is, amelyen a tilalom fennáll. A tervek szerint pedig nem csak a vírusidőszak alatt, hanem azután is megmaradnak ezek a rakodási területek.

– A várakozni tilos tábla arra van, hogy megállni lehet, de csak ki- és beszállás idejére. Az áruszállítóknak csak áruszállításra, tehát amikor kipakol, el kell hagyni a helyet és átadni a következő áruszállító autónak. Lehet ott tartózkodni, de legfeljebb 5 percig, úgy hogy a gépjárművezető az benne ül az autóba. Én kérem, hogy tartsuk be ezt a szabályt, mert egyébként teljesen feleslegessé válik ez a két rakodó terület. – tette hozzá Kővári László.

A város egyik közterület felügyelője tájékoztatott arról, hogy a héten még figyelmeztetnek, jövő héttől azonban már 10 000 forint bírságot szabnak ki azoknak, akik a kijelölt rakodóhelynél szabálytalanul parkolnak.


Tovább az archívumra