Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult a MATE

Megalakult a MATE

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Február 1-vel megalakult a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. A jogelőd Szent István Egyetem szervezetére épülő intézmény államilag elismert felsőoktatási intézményként működik tovább. A korábbi állami helyett egy vagyonkezelő alapítvány fenntartásába került az egyetem.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalakulásával fontos mérföldkőhöz érkezett a hazai agrárképzés és agrár-felsőoktatás – hangzott el a február 1-jei sajtótájékoztatón. A MATE ezzel a lépéssel hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézményévé vált, egyedülálló infrastruktúrával és oktatási képességekkel rendelkezve számos tudományterületen.

– Öt Campuson kezdi meg működését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, több mint 2500 munkatárssal, több mint 14.000 hallgatóval, ezzel Magyarország egyik legnagyobb egyetemévé váltunk. – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megbízott rektora.

Dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója elmondta, az intézmény jelentős szervezeti átalakításon ment keresztül, mely keretében a korábbi kari struktúra helyett intézeti modell kerül bevezetésre.

– Gazdálkodás szempontjából ezek az intézetek önálló keretgazdálkodással fognak rendelkezni, tehát saját maguk határozhatják meg humánpolitikájukat, működésüket, bevételi lehetőségeik sokkal rugalmasabbak lesznek. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója.

Dr. Bujdosó Zoltán hozzátette, a Campus dolgozói a közalkalmazottakból munkavállalókká váltak, ezért több olyan kedvezmény elveszett, ami a közalkalmazotti jogviszonnyal járt. Új elemként megjelent azonban a béren kívüli juttatás, ami szép kártya keretében lesz kiosztva a dolgozóknak.


Az Aktuális napi hírei (2021-02-23 )

Tovább az archívumra