Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Várják az alkotásokat a Magyar Költészet napi pályázatra

Várják az alkotásokat a Magyar Költészet napi pályázatra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Verseket és képzőművészeti alkotásokat vár a Vachott Sándor Városi Könyvtár a Magyar Költészet napi pályázatára. A kapu az idei verspályázat témája, a versillusztáció pályázatra pedig kortárs, gyöngyösi saját költeményhez készített illusztrációval lehet nevezni. A pályaművek beadási határideje március 31.

A koronavírus ellenére is meghirdette versíró- és versillusztráció pályázatát a Vachott Sándor Városi Könyvtár. A költőktől olyan verseket várnak, amit a kapuk ihlettek meg.

– Úgy gondoltuk ez egy jó téma erre az évre, hiszen sok kapu bezáródott, valakinek sok kapu kinyílt és mindannyian reméljük, hogy hamarosan kinyílnak azok a kapuk, amik most zárva vannak. Tehát ez egy olyan téma, ami szerintem megihleti a költőinket. – mondta Petrovics Éva, a Vachott Sándor Városi Könyvtár könyvtárosa.

A zsűri javaslatára a képzőművészeti pályázat változott az elmúlt évekhez képest.

– Úgy hirdettük meg, hogy kortárs, gyöngyösi és saját versekre kérünk illusztrációt. Tehát idén nem verses képet kérünk, hanem csak egy illusztrációt. – mondta Petrovics Éva.

A képzőművészeti pályázatra a technika szabadon választott. Az eredményhirdetés és díjátadás április 11-én lenne a magyar költészet napján, hogy megtartják-e az még a korlátozások függvénye.


Tovább az archívumra