Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkezett a kínai vakcina, akár ezer gyöngyösit is beolthatnak

Megérkezett a kínai vakcina, akár ezer gyöngyösit is beolthatnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több száz, sőt akár ezernél is több gyöngyösi kaphatja meg a következő napokban a kínai Sinopharm oltást. A háziorvosok már megkapták ezeket a vakcinákat, miközben folyamatosan oltják a 60 év alatti krónikus betegeket AstraZeneca-val, a kórházi oltóponton pedig a Pfizer-rel. Dr. Rechtorisz László háziorvos arra kéri a betegeket telefonáljanak, és érdeklődjenek az oltások miatt.

Csupán néhány másodperc a szúrás, sokan hónapok óta várják ezt a pillanatot. Dr. Rechtorisz László a hatszáz regisztrált páciens közül már 100-at beoltott. Először három hete a Moderna vakcinát kapták meg a legidősebbek, ők jövő héten már a második adagot is megkapják. A kórházba irányíthat hetente több beteget, akiknek a Pfizer oltóanyagából jut, és folyamatosan érkeznek az új vakcinák, így hívhatók újabb betegek oltásra.

– Elkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek AstraZeneca oltása, amiből egyre nagyobb mennyiséget kell beoltanunk itt a rendelőben. Múlt héten tízet, ezen a héten 30 beteget, és ők is négy hét múlva kapják meg az emlékeztetőt, és megérkezett a kínai oltás, amiből merem állítani, hogy Gyöngyösön több száz beteg lesz rövid időn belül beoltva. – mondta Dr. Rechtorisz László háziorvos.

Tele a hűtő a rendelőben, a következő napokban ezt mind fel kell használni.

A telefon folyamatosan csöng a rendelőben, miközben nekik is telefonálniuk kell az oltásra regisztráltaknak. Mivel most ilyen gyors ütemben kell oltani, a páciensek is segíthetnek, hogy a folyamat gördülékeny legyen.

– Abban szeretnénk a segítséget kérni, hogy a beteg nyugodtan hívja fel a kezelőorvosát, de szeretnénk, ha legkésőbb csütörtök délutánig, ugyanis ezt a nagy mennyiségű oltóanyagot rövid időn belül, még a szombatot is munkanappá téve el kell oltanunk, mert különben elveszti a hatáserősségét és megromlik az oltás. – mondta Dr. Rechtorisz László.

A kínai vakcina minden gyöngyösi háziorvoshoz megérkezett, és várják a továbbiakat, így folyamatos a betegek oltása.


Tovább az archívumra