Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Módosítják a településrendezési tervet, erdei lakópark és ipari park épül

Módosítják a településrendezési tervet, erdei lakópark és ipari park épül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már az év elején módosítani kell Gyöngyös új településrendezési tervét, amely 2020 év végén lépett életbe, a nagy befektetői érdeklődésre tekintettel. A fejlesztő beruházások Gyöngyösön a déli iparterületet, Mátraházán az Ózon Hotel melletti területet, illetve a volt Mátrafüredi strand környékét érintik.

Januárban döntöttek arról, hogy három területen módosítani kell az új településrendezési tervet – tudtuk meg Németi Lászlótól. A főépítész azt mondja: Gyöngyöshalásszal történt egy megállapodás egy közigazgatási területcseréről, így a déli iparterület 45 hektárral bővül. Hozzátette: 165 hektárnyi területre kell, hogy készüljön egy egységes szabályozás, mivel a gyöngyöshalászi még mezőgazdasági hasznosítású terület.

– Tekintettel arra, hogy a meglévő ipari parkunk gyakorlatilag betelt, vannak még területek, de a benn lévő nagy vállalkozások, cégek fejlesztési területként kívánják használni. Ezért nyitottuk a déli iparterületet, amire úgy tűnik, hogy az érdeklődés megvan és ezért már bővíteni is szükséges. – mondta Németi László főépítész.

Ennek a területnek köszönhetően további munkahely kínálattal bővülhet városunk – mondja Németi László, aki hozzátette: a képviselő-testület a volt mátrafüredi strand telkét, majd két másik szomszédos önkormányzati telket adott el tavaly egy ingatlanfejlesztő cégnek pályázat útján. A vállalkozó további magán földrészleteket vásárolt, hogy a fejlesztési területet növelje. A főépítész kiemelte: néhány hónap múlva rendelkezésre állnak majd a jogi feltételek egy színvonalas erdei lakópark kialakításához. Németi László kitért az Ózon Hotel fejlesztésére is.

– Az Ózon Hotel függetlenül a járványhelyzettől is bezárt egy évre, azért mert felújítást és fejlesztést is tervez egyúttal. Ennek keretében a telkét is bővíti. Erre jó előzetes megállapodás kötött az Egererdővel, hogy a körülötte lévő erdőből, ahol egyébként az erdőgazdálkodás elég nehézkes a terepviszonyok miatt, abból megvásárolhat és ennek az erdőrésznek az átminősítését kérik, ehhez rendezési terv módosítás kell. – mondta a főépítész.

Várhatóan még az év első felében megtörténik a város rendezési tervének módosítása. Az erről szóló dokumentumokat, tervanyagokat a képernyőn látható weboldalon lehet megtekinteni.


Tovább az archívumra