Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érintés nélküli hőmérőket adtak ajándékba a mentőállomásnak

Érintés nélküli hőmérőket adtak ajándékba a mentőállomásnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mentőautók felszerelését bővíti az a 4 db érintés nélküli hőmérő, amit Hiesz György polgármester, Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek adományoztak a Gyöngyösi Mentőállomásnak. A város vezetői a fizetésükből felajánlott összeggel minden hónapban más és más szervezetet vagy személyt támogatnak.

Ajándékkal érkezett a polgármester és a két alpolgármester a gyöngyösi mentőállomásra. Négy darab érintés nélküli hőmérőt hoztak, ami a mentőautók felszerelését bővíti a jövőben, és jó szolgálatot tesznek a koronavírus járvány idején.

– Mentőautóknak, kivonuló mentőautóknak lesz a felszerelésében. Van ugyan hőmérőnk, de ezzel nem kell fizikai kontaktust teremteni a beteggel, érintés nélkül hőmérsékletet tudunk mérni vele. – mondta Fodor István, a Gyöngyösi Mentőállomás állomásvezetője.

Miután a képviselők döntöttek arról, hogy lemondanak tiszteletdíjuk egy részéről a járvány következtében kialakult helyzet miatt, a város vezetői is úgy határoztak, hogy felajánlanak fizetésükből 20-20 ezer Forintot, amivel minden hónapban más szervezetet vagy személyt támogatnak. Elsőként a Gyöngyösi Mentőállomásra esett a választásuk.

– Most a költségvetésnél a képviselők tiszteletdíjuk 10%-át felajánlották, a két alpolgármester és a polgármester mivel fizetést kap, nekik nem lehet elvenni a bérüket, ezért mi önkéntes felajánlást tettünk, hogy azt az összeget, amit a képviselők is felajánlanak, 20 ezer Forintot, a leadózott fizetésünkből hárman minden hónapban más célra fogjuk felajánlani. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A következő hónapokban egyedülálló, gyermekét egyedül nevelő szülőket, vagy fogyatékkal élőket szeretnének támogatni – tette hozzá a polgármester.


Tovább az archívumra